Nová brazílska ministerka absolvovala "interrupčný tráning", sama išla na interrupciu dvakrát

1,617
Kultúra smrti

14. februrára 2012 (LifeSiteNews.com) – Podľa rozhovoru, publikovaného včera brazílskym novinárom Reinaldom Azevedom, bola nová brazílska ministerka pre ženskú problematiku Eleonora Menicucci trénovaná v Kolumbii na vykonávanie interrupcií.

Pri rozhovore o svojej teroristickej minulosti Menicucci poznamenala, že v roku 1995 „som bola členkou Feminist Sexuality and Health Collective (Družstva feministickej sexuality a zdravia)  a v tom čase som si cez družstvo urobila v Kolumbii aj potratový kurz.“

Na otázku „O čom bol potratový kurz?“  Menicucci odpovedala: „Bolo to na potratovej klinike. Učili sme sa vykonávať potraty.“ Dodáva, že cieľom bolo „získanie praktickej zručnosti“, aby „mohli nelekári konať potraty.“

Počas rozhovoru Menicucci dodala, že išlo o „potraty podtlakovou metódou“, tiež známe ako potraty “manuálnou vákumaspiráciou.”

Potraty boli v Kolumbii v roku 1995 nezákonné a väčšina potratov je tam naďalej dodnes zakázaná. Okrem vykonávania potratov Menicucci pripúšťa, že najmenej jeden z jej dvoch potratov jej vykonali v Brazílii, kde je táto procedúra tiež nezákonná vo všetkých prípadoch okrem znásilnenia.

Rozhovor, ktorý sa uskutočnil v roku 2004, a ktorý objavil Azevedo v archívoch Federálnej univerzity Svätej Kataríny, odhaľuje mnoho o svetonázore tej, ktorá bola zvolená pre dohľad na ženskú problematiku brazílskej výkonnej moci.

Menicucci hovorí, že jedno zo svojich nenarodených detí nechala zabiť, kým sa angažovala v ozbrojenom boji proti vláde v 70.-tych rokoch, pretože teroristická organizácia, do ktorej vstúpila, sa rozhodla, že to nebolo zlúčiteľné s jej aktivitami ako členky.

„Môj úsudok bol, že som mala vykonávať ozbrojený boj... V priebehu akcie bol dôležitý detail, že som bola opäť tehotná šesť mesiacov potom, ako sa narodila moja dcéra,“ povedala Manicucci reportérovi.

V tom okamihu sme sa spolu s organizáciou rozhodli, že by som mala ísť na potrat. V takejto situácii mať ďalšie dieťa?... Bol to druhý potrat, ktorý som podstúpila,“ povedala.

Menicucci  odhalila, že bola taká sexuálne promiskuitná, že ju ľavica „veľmi vypočúvala“, a že revolučná skupina, ktorej bola členkou, „z bezpečnostných dôvodov“ od nej chcela, aby „mala sexuálne vzťahy iba s členmi organizácie.“

Menicucci tiež hovorila o svojej prvej lesbickej skúsenosti – ktorá sa vyskytla, keď bola vydatá. Avšak, ako uistila reportéra, nebol s tým žiadny problém, pretože manžel „bol veľký libertarián.“

Brazílska prezidentka Dilma Rousseff vyvolala v Brazílii v posledných dňoch polemiku menovaním Menicucci, ktorá bola spolu s Rousseff počas 70.-tych rokov uväznená, keď boli zatknuté pre terorizmus.

Zdá sa, že neapologetický postoj Menicucci za potraty je v rozpore s  vyhlásením Rousseff, že je zástankyňa prolife, čo bolo kľúčové v jej víťazstve v prezidentských voľbách v roku 2010.

Menicucci má tento týždeň naplánovaný prejav v OSN, kde údajne dá záruky, že brazílska výkonná moc bojuje s prolife legislatívou.