Môžu deti nosiť tzv. "unisex" oblečenie?

50
Kultúra života

Koncom minulého roka mnohých pobúrila kontroverzná detská módna kolekcia a tiež nemiestna reklamná kampaň kanadskej speváčky Céline Dion, ktorá predstavila rodovo neutrálnu ódu pre malé deti. K unisex oblečeniu pre mladých sa teraz vyjadril aj slovenský kňaz, ktorý tvrdí, že nie je správne, keď sa v oblečení stierajú rozdiely medzi pohlaviami.

V rámci pravidelných otázok gréckokatolíckemu biskupovi Vladykovi Milanovi Chautorovi sa istý veriaci opýtal, čo cirkev hovorí na unisex (rodovo neutrálne) oblečenie pre deti, aké vlani navrhla speváčka Céline Dion.

“V čom je nebezpečenstvo takéhoto oblečenia? Jeden exorcista sa vyjadril, že takéto oblečenie je démonické,” uviedol veriaci.

Na otázku odpovedal kňaz Martin Mráz, ktorý tvrdí, že Boh stvoril človeka ako muža a ženu. “Ak spochybníme túto pravdu o človeku, tak človek stratí vlastnú identitu.”

“Stierať podstatné rozdiely medzi pohlaviami, ktoré potvrdzuje aj biológia a psychológia, znamená uviesť človeka do vnútorného chaosu,” dodal o. Mráz.

Kňaz dodáva, že rozdielnosť medzi pohlaviami by preto mala byť zvýraznená aj vonkajším oblečením. “Nemusíme však za všetkým vidieť démonické vplyvy, aby sme si uvedomili nebezpečenstvo tých ideológii, ktoré nechcú rešpektovať prirodzené rozdiely medzi pohlaviami a nahrádzajú ich nejakými sociálnymi konštruktami.”