48444-1.jpg

Je to definitívne, Záborská, Škripek, Vašečka budú mať Kresťanskú úniu

687
Neutral

Zdá sa, že fámy o formovaní novej politickej strany okolo trojky politikov Záborská (dosluhujúca europoslankyňa, pôvodne KDH), Škripek (europoslanec za OĽaNO) a Richard Vašečka (pôvodne OĽaNO) naberajú čoraz jasnejšie kontúry. Ich nová politická strana sa má volať Kresťanská únia.

Strana už má byť zaregistrovaná v registri politických strán a koncom týždňa má predstaviť svoju kandidátku do Európskeho parlamentu.

Podľa všetkého na nej budú súčasní europoslanci Anna Záborská, ktorej už nie je umožnené viac kandidovať za KDH kvôli pravidlu “trikrát a dosť” a Branislav Škripek, ktorý sa dostal do konfliktu so zakladateľom OĽaNO, Igorom Matovičom, ktorý ho mal žiadať, aby sa v prípade opätovného zvolenia za europoslanca vzdal svojho miesta v prospech nejakého liberálnejšieho kandidáta.

Ako pred časom informovali viaceré portály, stranu bude s najväčšou pravdepodobnosťou dotvárať aj súčasný poslanec parlamentu Richard Vašečka.

Na novú situáciu na politickej scéne zareagovali lídri strán, ktorých sa to najviac dotkne. Pre stranu KDH je pravdepodobne ďalšia strana politikov, ktorí sa vyhraňujú konzervatívnejšie ako KDH po strane KDŽP na čele s Kuffom pravdepodobne ďalším klincom do rakvy. Alojz Hlina znechutene uviedol:

“Je to trieštenie hlasov, ktoré niekomu strašne vyhovuje. Je škoda, že sa na to dá niekto nahovoriť. Ak niekto v OĽANO nie je spokojný a má náš hodnotový svet, nech sa páči, poďte ku nám. Náš dom je veľký. Pre každého miesta dosť. Je dopyt po všetkom možnom, ale určite nie je dopyt po novej politickej strane.”, uviedol na sociálnej sieti.

Igor Matovič zasa pritvrdil a naoko nezainteresovane uviedol:

“Ak by k nejakému odchodu (poslancov OĽaNO do novej strany, pozn. red.) prišlo, bude to síce osobné sklamanie, ale dosah na preferencie nášho hnutia to mať nebude, keďže mnohí naši sympatizanti to vyhodnotia ako odchod kresťanských fundamentalistov, čo otvorí dvere voličom umiernenejších postojov.“