kuffa-fico.jpg

Marian Kuffa o tom, ako chcel Fico genderistom vypáliť rybník

1,587
Kultúra života

V prvej časti kázne prednesenej 9. februára v Levoči hovoril populárny katolícky kňaz Marian Kuffa o ponukách na politickú kariéru a o nebezpečenstvách Istanbulského dohovoru a v ňom zakotvenej genderovej ideológii (viac v článku). V druhej časti Kuffa ozrejmil faloš genderistov a LGBT aktivistov v súvislosti s kompromisným návrhom ohľadom Istanbulského dohovoru, ktorý pred rokom ponúkal vládny Smer-SD.

Marian Kuffa pripustil, že Istanbulský dohovor obsahuje, “možno – aj viac ako 90 percent” dobrých myšlienok. “Keď to povrchne čítaš, povieš, že to sú dobré veciA Sú. Lenže tam vôbec nejde o tie dobré veci. Tam ide práve o to malú skrytú tobolku jedu,” vyhlásil Kuffa.

Ukázalo sa to podľa neho vtedy keď bývalý predseda vlády Robert Fico navrhoval prijať dohovor v oklieštenej kompromisnej verzii. “Navrhoval všetko dobré z Istanbulského dohovoru zobrať a premietnuť do našich zákonov, ale ideológiu gender dal preč.”

“Ako keby urobil sitko a presitkoval. A ja som sa smial, že im dobre vypálil rybník. Oni by sa mali tešiť, však 99 percent prešlo. To je obrovský úspech. Keď ti u politikov prejde 50 percent to už je úspech. A pri 99 percentách mali skákať…”

Kuffa dodal, že liberálni aktivisti boli napriek tomu nervózni, keďže ich premiér Fico prekukol, keď ustanovenia o rodovej ideológii do návrhov zákonov nezahrnul.

“Aha! O čo tu išlo? Pomoc týraným ženám? Nie!” Zhrnul skutočné zámery genderistov o. Kuffa.

Dodal, že sám ma 30-ročné skúsenosti s pomocou týraným osobám, bezdomovcom, drogovo závislým a pod.

“Predtým som to robil neinštitucionálne. Sám. Pomáhal som ľuďom a potom už inštitucionálne, urobili sme to tak ako máme v súlade so zákonmi… Mám dlhoročnú prax. Genderisti ukážte mi, akú máte prax vy! Ukážte jedno jediné zariadenie pre týrané ženy. Ja vám ukážem. Ukážte či máte na to primerané vzdelanie. My ho máme. Nemajú nič, ale ukazujú, že idú pomáhať týraným ženám…”

Katolícky kňaz ďalej uviedol, že z pohľadu kresťanstva a cirkvi dokumenty ako Istanbulský dohovor nie sú v podstate potrebné, keďže kresťanská náuka a morálka na to myslí od začiatku. Genderistom a feministkám podľa Kuffu v skutočnosti nejde o to vyrovnať ženu s mužom, čo do dôstojnosti.

“Za to je aj Kuffa…  A odkukal to od Ježiša. Ježiš podľa Kuffu hovorí o rovnakej úrovni muža a ženy, zatiaľ čo feministky sú priklonené len na jednu stranu mince. “Ej my tým mužom ukážeme…” Poukázal v krátkosti na prístup feministiek.

“Žena nie je pes, to je zlé, no žena nie je ani Boh. Žena má byť rovnocenná partnerka muža, nie samica, ale partnerka,” zdôraznil Kuffa.

O politickej angažovanosti biskupov a kňazov

Kuffa v kázni uviedol, že veriaci by sa mali zúčastniť každých volieb a deklarovať tak svoje hodnotové smerovanie. Vyhlásil, že v kostole nechce hovoriť konkrétne mená strán, poslancov či prezidentských kandidátov, ktorých sám podporuje, no v súkromí vraj s tým nemá problém a je ochotný aj vysvetliť argumenty, prečo je tak rozhodnutý.

“Pôjdu biskupi voliť? Ja myslím, že väčšina z nich pôjde voliť. A koľko máme politických strán? Dvadsať, alebo koľko, aj s mimoparlamentnými? Budú biskupi voliť všetky tieto strany? Nie. Len jednu. A hneď sa ozve: “Biskupi sú politickí!” Môžu tak urobiť biskupi? Áno, môžu. Môžu tak urobiť kňazi? Áno. A prečo by tak nemohol urobiť Kuffa?”

“Môj rukopis už viete predpokladať, lebo ho už poznáte. Hovorím, že budem voliť hodnotových ľudí, tých ktorí sú jasne proti potratom, ktorí sú jasne proti genderu, Istanbulskému dohovoru, tí, ktorí sú jasne proti registrovanému partnerstvu a tí, ktorí sú jasne za rodiny, týchto budem voliť,” vyhlásil v kázne o. Marian Kuffa. ”

Ja vám hovorím morálne a vy si to preložte do politickej reči,” dodal.

Podľa Kuffu treba ísť jednoznačne voliť. Pomáha si citátom svätého otca Jána Pavla II., ktorý uviedol: “Keď nejdeš voliť, potom sa nesťažuj, že sú potraty…” Okrem toho vyzval laickú verejnosť, aby sa nebála o aktívny vstup do politiky a prezentovanie konzervatívneho kresťanského postoja.