47582.jpg

Mimovládka vyzýva Nemcov k sobášom s nelegálnymi prisťahovalcami

316
Kultúra smrti

Nemecko pobúrila mimovládka Misia Lifeline so sídlom v Drážďanoch po tom, čo tá na sociálnej sieti začala nabádať občanov, aby sa sobášili s cudzincami, ktorí nemajú povolenie na pobyt v krajine. Informoval o tom portál Breitbart.

Miestne médiá uviedli, že misia Lifeline bola obvinená z nabádania ľudí, aby sa zapojili do falošných sobášov, keď mimovládna organizácia vyzvala slobodných priaznivcov, aby sa zosobášili s nelegálnymi prisťahovalcami, ktorí “nemajú právo” zdržiavať sa v Nemecku či inde v Európe.

“Ešte nie si ženatý? Možno by si sa mohol zamilovať do niekoho, kto tu nemá právo zostať. Mohlo by sa to stať, nie? Ostaň otvorený,” píše sa v kontroverznom príspevku na sociálnych sietiach, ktorý pritiahol viac ako 1000, väčšinou kritických, odpovedí zo strany širokej verejnosti.

Medzi politikmi, ktorí zasiahli proti misii Lifeline, bol hovorca ministerstva vnútra pre nemecké kresťansko-demokratické strany, Stephan Mayer, ktorý na sociálnej sieti zdieľal príspevok s tým, že je to “veľmi usvečujúca” výzva na účasť na podvodnom manželstve a zdôraznil, že to nie je “malý trestný čin”, ale trest na uväznenie.

Philipp Amthor, kresťansko-demokratická únia (CDU) kancelárky Angely Merkelovej, poznamenal, že mimovládna organizácia sa pokúšala zabrániť imigračným zákonom ako súčasť širšieho programu otvorených hraníc.

Miestnemu bulváru Bild povedal: “Táto absurdná výzva na uzavretie manželstva jasne ukazuje, že tieto” záchranné služby” mimovládok v skutočnosti presadzujú oveľa väčší program.

“Chcú zmariť náš imigračný zákon s ich ľavicovou ideológiou a vodia náš ústavný štát za nos.”

Hovorca Lifeline Axel Steier však odmietol kritiku na Twitteri, a trval na tom, že sa snažil len zvýšiť povedomie verejnosti “o abstraktných pojmoch ako “utečenec” a “utopená osoba”.

Mimovládka tvrdí, že stredobodom ich posolstva je “láska” nie manželstvo a, že Misia Lifeline zamýšľala využiť Deň spomienky na holokaust, aby poukázala na to, že ich práca s migrantmi v Európe sa sústredí na “život a emócie,” uvádza nemecká spravodajská stanica n-tv.