48619.jpg

“Boli takí bezstarostní, ničoho sa nebáli”: Zmizol ďalší pár, čo cestoval po svete

530
Kultúra smrti

Kanadská vláda ohlásila zmiznutie mladej ženy z Quebecu a jej talianskeho priateľa v krajine Burkina Faso. Vláda hovorí otvorene o únose.

Od kanadsko-talianskeho páru – 34-ročnej Edith Blaisovej a 30-ročného Luca Tacchettu bolo naposledy počuť 15. decembra, keď sa ozvali známym a rodine z mesta Bobo-Dioulasso.

Pár cestoval po západnej Afrike a chystali sa do Toga kvôli humanitárnemu projektu.

Kanada pritom neodporúča svojim občanom cestovať do Burkina Faso z dôvodu islamského terorizmu a častých únosov.

“Veľmi sa bojíme, pretože komunikácia s nimi bola prerušená náhle a stratili sme po nich akúkoľvek stopu”, povedala sestra zmizutej Melanie Blaisová pre CTV News.

“Boli takí bezstarostní, ničoho sa nebáli. Mali naozaj šťastný výlet. Celý život snívala, že bude cestovať po Afrike.”

Vo facebookovej skupine, ktorú vytvorili priatelia a rodina Blaisovej, sa uvádza, že pár mal namierené do Ouagadougou, kde chceli predať svoje auto, ale nepodarilo sa im dostať ku hraniciam Togo a ani nestihli požiadať o víza.

Kanadská vláda varuje, aby občania zvážili vycestovanie do krajiny Burkina Faso, zvlášť do oblasti pri hraniciach s Togo kvôli hrozbe terorizmu a výskytu islamistických bánd.

Radio Canada uviedlo, že kanadská vláda zmiznutie páru hodnotí ako únos a vyšetrenie tohto prípadu je jej “najvyššou prioritou”.

Podobný prípad sa udial aj v auguste uplynulého roku, kedy mladý pár z USA chcel cestou na bicykloch po svete dokázať, že všetci ľudia sú dobrí. Došiel však len po územie ISIS, kde tento pár nemilosrdne zabili islamisti.