Katolícka nemocnica v Barcelone priznala vykonávanie potratov a vazektómie

4,510
Kultúra smrti

BARCELONA, október 2011 (LifeSiteNews.com) - Napriek príkazom hlavného arcibiskupa Lluísa Martíneza Sistacha a neutíchajúcim protestom, barcelonská Nemocnica Svätého kríža a svätého Pavla aj naďalej pokračuje vo vykonávani potratov. Informoval o tom reverend Custodio Ballester, barcelonský kňaz, ktorý o tejto otázke nedávno diskutoval s členom predstavenstva nemocnice.

Ballester potvrdil stretnutie s Msgr. Josepom Forcadom, kňazom, ktorý pracuje v správnej rade nemocnice s názvom "veľmi slávne vedenie" (MIA). Podľa Ballesterových slov "Forcada zistil, že viac ako desaťročie nemocnica vykonáva eugenické potraty predovšetkým deformovaných embryí alebo embryí s Downovým syndrómom, na tieto zákroky však existujú aj ďalšie dôvody."

Ballester doplnil, že Forcada, ktorý je jedným z troch kňazov 5-člennej správnej rady rozpoznal situáciu v nemocnici. Aj napriek príkazu Lekárskej starostlivosti nevykonávať potraty v tom však naďalej pokračujú, vraj v prípade "ohrozenia zdravotného stavu matky".

Zdravotný stav matky je "výhovorka" často používaná na ospravedlnenie potratov v širokom slede udalostí, vrátane obyčajného výskytu choroby v čase tehotenstva.

"Forcada nemá žiadne ďalšie prostriedky, ako upozorniť, že človek nemôže dôverovať takým odborníkom, čo viac ako desať rokov podvádzali ľudí nemorálnymi praktikami."

Primár gynekológie, o ktorom Ballester vyhlásil, že je "verejným obhajcom a podporovateľom potratu vo všetkých jeho formách" taktiež vykonáva vazektómiu a podviazanie vaječníkov. Forcada uviedol, že toto tvrdenie ešte na stretnutí správnej rady nebolo prednesené.

Nemocnica je jediná v Barcelone, ktorá čelí obvineniam z vykonávania potratov a sterilizácie napriek svojmu katolíckemu pôvodu a spolupráci s diecézami v Barcelone a Terrasse. Patria tam nemocnice Granollers, Sant Joan de Déu de Espluges de Llobregat a nemocnica Sant Celoni.

Asociácia Kríža San Andres pokračovala v každomesačných protestoch pred Nemocnicou Svätého kríža a svätého Pavla 25. októbra. Nachádza sa na križovatke Sant Antoni Maria Claret 167 a Cartageny na konci Gaudího ulice. Po skončení protestu demonštranti pochodovali v ružencovom sprievode k Bazilike Svätej rodiny (Sagrada Familia).