01-15.jpg

Okamura: Je neprijateľné, že na Sorosa napojená neziskovka dostáva dotácie

121
Kultúra života

Obyvatelia členských štátov EÚ môžu fakt žasnúť. Vlády týchto krajín miliónmi eur dotujú rôzne mimovládne organizácie, ktoré sú napojené na rôzne pochybné fondy a organizácie v zahraničí a ktoré sa aktívne miešajú do diania v daných krajinách. Nepresadzujú však záujmy obyvateľov týchto štátov, ale zahraničných vlád a svojich štedrých sponzorov, jedným z ktorých je smutne známy miliardár  George Soros.

Už aj susedia v Čechách si všimli, že vláda rozdáva milióny korún pre členov „piatej kolóny“, ktorí presadzujú záujmy Georga Sorosa a aktívne sa miešajú do situácie na českej politickej scéne a zasahujú do verejného života.

Český poslanec Tomio Okamura tvrdo kritizuje podobné kroky vlády, ktorá vlastnoručne kŕmi nebezpečného „škodcu“. Vyzýva, aby podľa príkladu  maďarskej vlády, v krajine prestali dotovať a sponzorovať neziskovky, ktoré iba škodia, zverejnil na svojej facebookovej stránke.

„Hnutie SPD považuje za absolútne neprijateľné, že na Georga Sorosa napojená politická „neziskovka“ Transparency International (TI) dostáva dotácie od štátnych inštitúcií. Jej  rozvratnú činnosť musí teda dokonca i nedobrovoľne dotovať každý občan ČR,” uviedol.

“Ak si spomínate, práve podvodníci z TI počas predminulých prezidentských volieb označili za najtransparentnejšiu kampaň Jana Fischera, pretože ho chceli posilniť, a potom po voľbách sa ukázalo, že práve Jan Fischer mal naopak úplne netransparentnú kampaň a odišiel s veľkou hanbou,“ pripomína český politik.

„Tato vládou platená „mimovládka“ medzi rokmi 2009 až 2017, napríklad, dostala od ministerstva vnútra a ministerstva zahraničia celkovo bezmála 30 miliónov korún! Takmer deväť miliónov za túto dobu dostala od Sorosovho Open Society Fund. Od Európskej komisie vyše deväť miliónov,” vysvetlil.

“Orbán sa snaží vykopnúť Sorosom spojené neziskovky z Maďarska preč. Mali by sme sa Orbánom inšpirovať. Minimálne by teda nemali štátne inštitúcie platené z Vašich peňazí dotovať politické neziskovky,“ zdôrazňuje Tomio Okamura v závere svojho komentára.