05-9.jpg

Matovičovo OĽaNO podporuje kandidátov na prezidenta, ktorí presadzujú homosexuálnu agendu

664
Kultúra smrti

Strana OĽaNO Igora Matoviča definitívne skončila u konzervatívnych a pronárodných voličov. Matovičovci vyhlásili, že podporia kandidáta na prezidenta z trojice František Mikloško, Zuzana Čaputová a Robert Mistrík. Minimálne dvaja z nich sú však kovaní liberáli, ktorých  strany presadzujú agendu LGBTI.

Vo svojich začiatkoch sa Matovičovo OĽaNO profilovalo ako konzervatívne hnutie s pronárodnými prvkami. V súčasnosti však už nič z toho neplatí. Matovičovci totiž vydali stanovisko, v ktorom podporujú troch kandidátov na prezidenta:

“Medzi záujemcami o funkciu prezidenta sú traja kandidáti, ktorí by v prípade zvolenia mohli byť dôstojnou hlavou štátu. Sú nimi Zuzana Čaputová, František Mikloško a Robert Mistrík. Keďže však z väčšej časti oslovujú podobných voličov, rozdrobenosť hlasov zásadne zvyšuje šance iných kandidátov s pochybnou minulosťou, ktorí by Slovensku nepriniesli nič dobrého.

Očakávame, že spomenutí kandidáti využijú pokojnejšie obdobie na konci roka, uprednostnia záujmy Slovenska pred vlastnými ambíciami, dokážu sa dohodnúť na jednom spoločnom kandidátovi z ich radov a jeho meno verejnosti oznámia ešte pred samotným vyhlásením volieb a zabránia tak prepadnutiu akýchkoľvek hlasov.

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) si uvedomuje dôležitosť spolupráce demokratických opozičných síl pred prezidentskými voľbami. Preto sa zaväzujeme, že v prípade takto vzniknutej dohody troch kandidátov podporíme ich spoločného prezidentského kandidáta,” uvádza sa v stanovisku OĽaNO.

V postoji strany OĽaNO je však zásadná chyba. Hovoria, že spomínaní traja kandidáti oslovujú podobných voličov, čo však nie je pravda. František Mikloško, ako bývalý KDHák je známy svojimi konzervatívnymi postojmi. Robert Mistrík a Zuzana Čaputová sú, naopak, kovanými liberálmi.

A práve pri dvoch posledných menovaných by sme mali spozornieť. Matovičovcom teda vôbec neprekáža, že Robert Mistrík je zakladateľom strany SaS, ktorá otvorene v parlamente presadzuje registrované partnerstvá homosexuálov.

V prípade Čaputovej je to ešte horšie. Tá je totiž priamo podpredsedníčka slniečkarskej strany Progresívne Slovensko, ktorá je v  liberalizme ešte viac “hardcore”.  Strana, do ktorej vstúpil napríklad aj Martin Poliačik, otvorene podporuje agendu LGBTI a navyše nemá problém ani s prijímaním imigrantov.

Matovičovo OĽaNO, ktoré podporuje týchto kandidátov, sa teda definitívne stalo liberálnou stranou. Nevedno, čo v nej ešte robí napríklad poslankyňa Anna Verešová, ktorá organizovala referendum za rodinu.

Každopádne OĽaNO podporou týchto liberálnych kandidátov stratí aj posledných konzervatívnych voličov, ktorí im ešte doteraz zostali. Navyše, Matovičovci de facto podporili aj Globálny pakt OSN o migrácii.

Konkrétne proti uzneseniu odmietajúcemu migračný pakt OSN a teda protinárodný postoj zaujali Ján Budaj, Natália Milanová, Silva Shahzad, Alan Suchánek. Nehlasovali poslanci Červeňáková, Fecko, Gaborčáková, Heger, Sopko, Verešová. Neprítomní boli Grendel, Krajčí, Lukáč, Matovič, Remišová. Dá sa teda konštatovať, že OĽaNO bolo druhou stranou s najväčším protinárodným postojom (viac TU).

Samuel Gdovin