DSC_4092.jpg

Ziolkovský k prezidentským voľbám: “Nechystám sa v prvom kole voliť kandidátov, pre ktorých sú registrované partnerstva OK, alebo sa nevedia ako katolíci prihlásiť k ochrane života”

261
Kultúra života

Mimoparlamentné hnutie KDH nepostaví v prezidentských voľbách vlastného kandidáta aj preto, že si uvedomuje obrovskú zodpovednosť. Po Rade KDH, ktorá v sobotu zasadala v Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách, to povedal jej predseda Alojz Hlina (viac v článku). K tejto situácii a aj v súvislosti s poslednými prieskumami verejnej mienky sa vyjadril sekretár Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Anton Ziolkovský.

“Rozumiem tomu, že pre liberálov sú niektoré kombinácie dvojíc v druhom kole prezidentských volieb za červenou čiarou a dúfaju (a možno sa aj modlia), aby konzervatívci napravo vlastného kandidáta nepostavili,” uviedol Ziolkovský.

Dodal k tomu, že konzervatívci či kresťania nemajú žiadnu povinnosť podporiť v prvom kole liberálneho kandidáta.

“A ak niekoho označujem za liberálneho, mám na mysli len hodnotové delenie a nijako nespochybňujem, že to môže byť dobrý vzdelaný a slušný človek s čistými úmyslami,” doplnil.

Matematika je podľa Antona Ziolkovského jednoduchá. “Rozhodne sa nechystám v prvom kole voliť kandidátov, pre ktorých sú napríklad registrované partnerstvá OK, alebo sa nevedia ako katolíci verejne prihlásiť k ochrane života od počatia po prirodzenú smrť.”

“Zvlášť, keď máme na výber už teraz kandidátov, ktorí sa ku viere vlastnej cirkvi v celistvosti hlásia. Ak sa politické strany napravo s prevahou kresťanov či konzervatívcov rozhodnú podporiť liberálnejšieho kandidáta, tak riskujú, že sa im vzbúri ich vlastný elektorát,” upozorňuje výkonný sekretár KBS.

“A nakoniec, prečo by to aj robili? Nie je mi známe, žeby sa niektorý z liberálnejších kandidátov pokúsil cielene osloviť konzervatívcov a niečo im verejne ponúkol alebo garantoval. Jednoduchá výzva: voľte ma, lebo mám podľa prieskumov najväčšiu šancu, určite nestačí.”