de-graaff-ep-yt.jpg

Holandský poslanec EP de Graaff: Migračný pakt OSN hovorí aj o sankciách voči ľuďom

236
Neutral

Migračný pakt OSN nie je nebezpečný len tým, že sa tvári nezáväzne a v skutočnosti vytvára politické záväzky v súvislosti s nelegálnou migráciou, ale aj kvôli tomu, že v jednom zo svojich článkov hovorí o trestoch pre tých, ktorí sa budú ku migrácii vyjadrovať negatívne, pričom pripúšťa aj zakázanie týchto médií, vyhlásil poslanec Európskeho parlamentu Marcel de Graaff z Holandska.

Holanďan, ktorý je podpredsedom skupiny Európa národov a slobody tvrdí, že po prijatí Globálneho kompaktu o migrácii v Marrakéši podľa odseku 8 tejto dohody, akákoľvek kritika ohľadom migrácie bude kriminalizovaná, čo môže výrazne ovplyvniť budúce voľby do Európskeho parlamentu.

V odseku, na ktorý poukazuje Marcel De Graaff, sa slovo xenofóbia nachádza v súvislosti s diskrimináciou a rasizmom, ktoré sú vo väčšine západných štátov považované za trestný čin.

“Jedným zo základných elementov tejto dohody je rozšírená definícia nesúhlasných a nenávistných prejavov (hate speach) v súvislosti s migráciou v odseku 8 Globálneho paktu OSN, v ktorom sa kriminalizuje kritika spojená s migráciou,” vyhlásil de Graaff.

Kritika migrácie sa podľa neho stane trestným činom. “Čiže médiá, ktoré kritizujú migráciu, môžu byť zrušené,” vystríha poslanec EP.

“Pakt je legalizácia masovej migrácie a stanovuje, že migrácia je ľudské právo. Takže nebude možné kritizovať promigračnú politiku otvorených dverí, ktorú prezentovala napríklad pani Merkelová, bez toho, aby hrozilo riziko väzenia.”

V tomto kontexte by sa podľa paktu, xenofóbia voči migrantom mohla stať trestným činom. Ak sa dokument príjme a napríklad médiá budú chcieť kritizovať napríklad migrantov, ktorí pracujú za polovičnú mzdu alebo zneužívajú sociálny systém v krajine, tak môžu predpokladať, že budú vyšetrované a stíhané stíhať za xenofóbiu a nenávistné prejavy, ktoré bude v rozpore s prijatým globálnym paktom.

Kontroverzný kompakt má byť prijatý na konferencii v marockom Marrakéši 10. a 11. decembra tohto roku.