07-6.jpg

Chystá sa zrada? Pellegriniho vláda potichu otvára dvere desiatkam tisícom imigrantom

398
Kultúra smrti

Slovenská vláda predkladá do parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní návrh zákona o uľahčení podmienok pre príchod zahraničných pracovníkov z krajín mimo EÚ.

Podľa poslanca Milana Krajniaka týmto vláda otvára dvere desiatkam tisícom imigrantom. Spor vo vláde okolo migračného paktu OSN je podľa neho na odpútanie pozornosti.

Premiér Pellegrini často vyhlasuje, že slovenská migračná politika sa nemení a že povinné kvóty nikdy nepríjmeme. Problém je však v tom, že slovenská vláda chce prijať imigrantov dobrovoľne.

A novým zákonom, ktorý chce v tichosti a v skrátenom legislatívnom konaní presadiť by na Slovensko mohli prísť desiatky tisíc imigrantov z krajín mimo EÚ.

Vláda chce totiž uľahčiť podmienky pre príchod a zamestnávanie zahraničných pracovníkov na Slovensku. Pellegrini argumentuje tým, že na Slovensku nemá kto pracovať a firmy si zahraničných pracovníkov žiadajú.

Poslanec za hnutie Sme rodina, Milan krajniak však tieto kroky vlády rázne odmieta: “VLÁDA V TICHOSTI POZVALA NA SLOVENSKO DESAŤTISÍCE MIGRANTOV ZO ŠTÁTOV Z MIMO EÚ,” napísal na sociálnej sieti.

Krajniak kritizuje aj to, že to chce vláda urobiť v tichosti, v skrátenom legislatívnom konaní. Migračný pakt OSN o migrácii považuje za odpútavanie pozornosti:

“Vláda nepotrebuje schvaľovať Marakéšsky dohovor v decembri v Maroku, Lajčákove hranie urazeného, ako aj “odpor” Fica s Dankom, to je iba hra na oklamanie verejnosti. Vláda schválila príchod desaťtisícov cudzincov z krajín mimo EÚ, podvolila sa tlaku veľkých nadnárodných spoločností, ktorým sa nechce zvyšovať platy Slovákom, a preto dotlačili vládu k migračnej kapitulácii a k dovozu lacnej pracovnej sily zo zahraničia.”

Poslanec z hnutia Sme rodina tvrdí, že vláda klame ak tvrdí, že na Slovensku nemá kto pracovať. Je len potrebné zlepšiť pracovné podmienky pre Slovákov: ” Vláda klame, keď tvrdí, že na Slovensku je nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily. V zahraničí musí pracovať 300 tisíc Slovákov, ktorí by sa radi vrátili domov, len im nechcú ponúknuť slušné platy. Nech vláda zvyšuje platy Slovákom a nerieši nezamestnanosť cudzincov.”

Krajniak vidí v príchode imigrantov z krajín mimo EÚ problém aj v tom, že budú podľa neho ešte viac znižovať cenu práce na Slovensku.

Pellegrini sa teda stáva akousi “slovenskou Merkelovou”. Tá totiž pri otváraní dverí migrantom do Nemecka , taktiež okrem iného (humanitného hľadiska) argumentovala aj tým, že Nemecko nemá dostatok pracovných síl a že migrantov preto Nemecko potrebuje. V podstate takto argumentujú všetci vítači imigrantov.

Navyše je to falošná hra voči ľuďom žijúcim na Slovensku. Na jednej strane SMER a SNS odmietajú Globálny pakt OSN o migrácii, no na strane druhej nám tu chcú potichu dotiahnuť imigrantov cez zákon o zľahčení príchodu a zamestnávania cudzincov.

Samuel Gdovin