Pokojní pro-life demonštranti násilne napadnutí v Paríži: ochránení políciou

3,830
Kultúra smrti

20. September, 2011 (LifeSiteNews.com) - V sobotu ráno boli počas modlitieb pred vchodom do parížskej nemocnice násilne napadnutí pokojní prolife demonštranti.

Asi 30 prolife-istov, rozdelených kvôli masívnej proti-demonštrácii do dvoch skupín, bolo ohadzovaných vajíčkami a bolo im ukradnutých niekoľko banerov a osobných vecí. Fotografka na voľnej nohe, ktorá sa na scéne objavila až neskôr, bola napadnutá dvoma alebo troma osobami, ktoré sa jej snažili ukradnúť fotoaparát; ochránila ju až polícia.

Okrem toho dav zaútočil i na skupinu prolife-istov prichádzajúcich autom, skôr ako bol bezpečnostnými silami rozohnaný búšil do prichádzajúceho auta a snažili sa nasilu otvoriť jeho dvere.      

Na obranu práva na potrat kričali pro-potratoví demonštranti nenávistné alebo rúhačské heslá, chválili Judáša  a dokonca sľubovali prolife-istom „dve dosky a tri klince“.

Najmenšia skupina pozostávajúca zo siedmich prolife-istov strávila okolo 45 minút na malom kúsku chodníka chrbtami pritlačená k nemocničnému zábradliu, od proti-demonštrantov bola oddelená až poriadkovou políciou. Polícia musela dvakrát zasiahnuť, aby zabránila proti-demonštrantom približovať sa. Potom sa skupina prolife-istov presunula o niekoľko metrov, ale odmietla ísť ešte ďalej i napriek tomu, že im polícia oznámila, že to pre nich nie je ani naďalej bezpečné.

„V tejto nemocnici sa zabíjajú bábätka, to nám stojí za riziko“, povedal vedúci skupiny, doktor Xavier Dor. Predtým ako skupina pod ochranou polície opustila priestor, stihla sa pomodliť celý ruženec.     

Tenon je veľká verejná nemocnica, kde sa až do roku 2009 vykonalo ročne okolo 500 legálnych potratov. Starostka 20-teho parížskeho okresu, socialistka Frédérique Calandra, však pozitívne reagovala na tlak zo strany pro-potratovej koalície, aby sa v Tenon pokračovalo vo vykonávaní potratov. Následkom toho bola v apríli tohto roku prevádzka znovuotvorená.

Medzi pro-potratové skupiny, ktoré sa snažili o obnovenie vykonávania potratov, patria Plánované rodičovstvo, miestne feministické skupiny, extrémne ľavicové skupiny, komunistické a socialistické strany, strany zelených, niekoľko odborov a oficiálne „protirasistické“ skupiny ako „Ligue des droits de l’homme” (Liga za ľudské práva).     

Katolícka prolife skupina „SOS Tout-petits” (SOS maličkí) organizujúca každomesačné, pokojné a modlitebné demonštrácie v niekoľkých francúzskych mestách blízko verejných nemocníc a súkromných kliník, kde sa vykonávajú potraty, sa rozhodla uskutočniť počas tejto jesene, začínajúc sobotou, sériu modlitebných stretnutí v Tenon.        

V roku 1993 bol prijatý zákon proti prolife protestom pred potratovými zariadeniami, v roku 2001 boli novelou tohto zákona ustanovené prísne sankcie za „morálny a psychologický“ tlak proti potratom.

Zakladateľ a prezident SOS maličkí, doktor Xavier Dor, strávil kvôli pokojným protestom niekoľko týždňov vo väzení. Po tom, čo sa pokuty vyšplhali na veľmi vysoké sumy, sa skupina rozhodla sústrediť svoje modlitebné demonštrácie mimo nemocničný pozemok. Ich terajšie protestné akcie sú legálne, ako tomu bolo i minulú sobotu.

Skupina sľúbila, že sa vráti spať do Tenon 15. októbra.

V rozhovore pre LifeSiteNews doktor Dor zdôraznil, že boj proti potratom je „eschatologický,“ čo dosvedčujú heslá a postoje pro-potratových aktivistov.

Tiež poznamenal, že za posledných 12 rokov nebola v Paríži žiadna násilná opozícia voči protestom SOS maličkí. Povedal, že dobre zorganizovaná a násilná reakcia na minulo-sobotňajšiu akciu poukazuje na fakt, že sa časy menia a že sila modlitby je braná veľmi vážne, i keď ide len o hŕstku ľudí zhromaždených za účelom modlitby ruženca za obete potratov: „dieťaťa, ale tiež matky,“ a za tých, ktorí spáchali tento zločin.

Doktor Dor je bývalý pediater a embryológ, krehký a veľmi jemný človek,  skoro slepý, ktorý bol obvinený pred súdnym dvorom Plánovaným rodičovstvom, za použitie „násilia“, keď dal žene, ktorá mala v úmysle ísť na potrat, pletené ponožky pre bábätko.