42019.jpg

Vašečka: Lajčák čoraz častejšie zaujíma postoje v rozpore so záujmami Slovenska

277
Kultúra života

Poslanec Richard Vašečka vyhlásil, že ak minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák v súvislosti s paktom OSN o migrácii hovorí o svojom odstúpení, mal by tak aj urobiť. Navyše, podľa Vašečku by bol odchod Lajčáka bonusom, a nie hrozbou.

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák sa vyhráža demisiou, ak Slovensko odmietne Globálny pakt OSN o migrácii. A tých, čo nesúhlasia s týmto zbytočným a škodlivým dokumentom, obviňuje zo zápecníctva.

Vašečka preto ministra Lajčáka vyzýva: “Vážený pán minister, vy aj ja sme tu preto, aby sme obhajovali národné záujmy Slovenska a rešpektovali vôľu občanov. To nie je zápecníctvo, to je naša povinnosť,” odkázal Vašečka.

Doplnil, že ako poslanec Národnej rady bude rozhodne hlasovať za uznesenie, ktoré zaviaže vládu, aby spomínaný Pakt o migrácii nepodpísala.

“A obávam sa, že vašu prípadnú demisiu nebudem vnímať ako hrozbu, ale ako vítaný bonus,” uviedol na sociálnej sieti Richard Vašečka.

“Pri všetkej úcte k vašim schopnostiam a skúsenostiam, nadobúdam dojem, že čoraz častejšie zaujímate postoje a názory, ktoré sú v rozpore so záujmami Slovenska a jeho občanov.”

Podľa Vašečku minister Lajčík podporuje napríklad členstvo Turecka v EÚ alebo presadzuje pristúpenie Slovenska k rôznym medzinárodným dokumentom, ktoré sú presiaknuté extrémnym liberalizmom, gender ideológiou či pretláčaním LGBTI agendy a vymysleného práva na potrat.

“S tým nesúhlasím a som presvedčený, že ani väčšina obyvateľov Slovenskej republiky. Preto bude z vašej strany asi naozaj najrozumnejšie, aby ste prepustili svoje miesto niekomu, kto bude obhajovať skutočné národné záujmy.”

Rafaj: Najlepšie by bolo, keby sa Lajčák “odvolal sám”

Podobný názor ako poslanec Vašečka zdieľa aj Rafael Rafaj z Inštitútu národnej politiky, podľa ktorého je migračný pakt OSN “paškvilom”.

“Aj keď zmluva nebude, prirodzene, právne záväzná, členské krajiny by ju mali schváliť konsenzom, a preto by mala mať politickú váhu“, vyhlásil Lajčák v novembri 2017.

Dnes podráždene reaguje na kritiku dokumentu, na ktorom si chcel vyrobiť ďalší stupienok vo svojej globálnej kariére. “Všetkým, aj jemu by sa dnes zjavne uľavilo, keby sa minister Lajčák “odvolal sám”,” uviedol Rafaj.

“Načo sa strápňuje urážaním vlastencov a zodpovedných politikov? Lajčák už nie je minister zahraničných vecí Slovenskej republiky, ale je len minister zahraničia na Slovensku. Sláva a New York mu akosi stúpli do hlavy, keď vlastenectvo a ochranu hraníc nazýva „xenofóbiou“, uráža, dehonestuje a spochybňuje legitímnu kritiku dokumentu, voči ktorému má dvadsiatka krajín výhrady a mnohé už oznámili, že ho nepodpíšu! Vrcholom urážky bolo onálepkovanie kritiky globálneho kompaktu o migrácii “zápecníctvom“.”

“To hovorí kto? Keď potrebuješ kvóty na VŠ, tak si „Rusín“ a keď sa derieš za kariérou, tak si už ako 20-ročný (!) členom KSČ… A teraz lipne na svojom mene, ktoré si vytvoril len vďaka funkcii a pozíciám, v ktorých mal zastupovať Slovenskú republiku! A možno by aj toho prezidenta zobral, kto vie? Aký je rozdiel, či by Soros mal de jure alebo len de fakto „svojho“ človeka? Neustále opakuje frázy o spoločnej „pozícii“, ale ako minister „sluha“ má problém rešpektovať ústavu a nadradenú pozíciu parlamentu a vôľu ľudu. Takýto karierista, ani ako kariérny diplomat by už nemal čo hľadať v nijakej verejnej funkcii.”

Kompakt OSN o migrácii je podľa Rafaja “paškvil ako varenie demikátu – tomu dali na lyžičku, tomu dali na vidličku – dali všetkým, ale jesť sa bude len z jedného migračného hrnca, v ktorom sa zrušia rôzne migračné statusy a ostane len jeden chránený druh, ktorému vytvoríme bezpečné koridory”.

“A keďže tranzitnou alebo cieľovou stanicou môžeme byť aj my, tak máme právo k tomu zaujať postoj. Alebo žeby nám „zápecníkom“ ešte nedošlo, že už aj demokracia, podobne ako migrácia, je „riadená“? Tými istými elitami tam zhora a „zápecníci“ ukrytí za svojimi hranicami by mali už len držať hubu a krok s globálnym pokrokom? Úžasná budúcnosť! Alebo globálny komplot?” dodáva na záver Rafaj.