47544.jpg

Petícia “Povedzme NIE nekresťanskému pochodu čertov”

1,092
Kultúra života

Nadácia Slovakia Christiana zverejnila na svojej stránke www.reaguj.sk petíciu „Povedzme NIE nekresťanskému pochodu čertov!“ v snahe zabrániť ďalšej promenáde hnusu a dekadencie.

Dňa 20.11.2018 bola zverejnená petícia proti druhému ročníku tzv. pochodu čertov v Piešťanoch dňa 15. decembra, rovnako aj proti pekelnej show Čerti z Rakúska, ktorá sa uskutoční 9. decembra v Bratislave.

Nadácia odmieta podobné akcie ako výraz profanácie a urážky kresťanských sviatkov, keďže dané udalosti sa konajú v adventnom období. Rovnako negatívne vníma snahu o degradáciu Vianočných sviatkov na vulgarizáciu a zábavu, smerom ku kultúrnemu barbarstvu. Nadácia Slovakia Christiana vyzýva k ochrane vlastných tradícií, kresťanského dedičstva. Podporte petíciu svojim podpisom, a vyjadrite túžbu po návrate skutočných kresťanských Vianoc, ktoré boli po stáročia podnetom pre najlepšie umelecké diela a inšpiráciou pre tie najkrajšie ľudské pocity.

Odkaz na petíciu:

http://www.reaguj.sk/povedzme-nie-nekrestanskemu-pochodu-certov,88,k.html

Kto je Nadácia Slovakia Christiana?

Nadácia Slovakia Christiana vznikla v auguste 2016 s poslaním brániť nemenné učenie Svätej Cirkvi, prirodzené chápanie manželstva a rodiny, slobodu vyznávať kresťanskú vieru a znovuobnoviť kresťanskú civilizáciu. Je inšpirovaná medzinárodným hnutím TFP (Traditio, Familia, Proprietas) chrániacim tradície kresťanskej civilizácie, rodinu a súkromné vlastníctvo.