hranice.jpg

Občania spúšťajú internetovú petíciu proti podpísaniu Globálneho paktu OSN o migrácii

525
Kultúra života

Globálny pakt OSN pre bezpečnú, riadenú a legálnu migráciu rozprúdil búrlivú debatu aj na Slovensku. Na internete sa objavila petícia občanov proti tomuto nebezpečnému paktu pre Slovensku.

“My, dole podpísaní občania Slovenskej republiky (Slovenská republika ďalej aj ako “SR”) v zmysle čl. 27 Ústavného zákona č. 460/1992 Zb. ( ďalej len ako “Ústava SR” ) a v zmysle § 1 zákona č. 85/1990 Zb., týmto žiadame Národnú radu Slovenskej republiky a Vládu Slovenskej republiky, aby Slovenská republika neprijala návrh znenia Globálneho paktu OSN pre bezpečnú, riadenú a legálnu migráciu (ďalej len ako “Globálny pakt OSN” alebo “medzinárodný dokument”) a tým sa pridala k ďalším krajinám, ktoré tak už urobili, alebo tak planúju urobiť, ako napr. USA, Austrália, Rakúsko, Maďarsko, Česká republika, Poľsko, Dánsko, Chorvátsko.

Tento medzinárodný dokument zásadným spôsobom zasahuje do suverenity a nezávislosti rozhodovania Slovenskej republiky o budúcom smerovaní SR v oblastí legálnej a nelegálnej migrácie, ako aj v oblasti celkovej migračnej politiky a stanovovaní jej podmienok na území Slovenskej republiky.

My, dole podpísaní občania Slovenskej republiky, touto petíciou ďalej vyjadrujeme, že ako zdroj štátnej moci sme v intenciách Ústavy Slovenskej republiky pripravení chrániť našu budúcnosť, ako aj samotnú zvrchovanosť a nezávislosť Slovenskej republiky a to najmä pri aplikovaní migračnej politiky na území SR. Toto právo zároveň považujeme za nedotknuteľné a s najvyššou prioritou,” píše sa v petícii.

Proti Lajčákovmu samozvanému rozhodnutiu podpísať tento Globálny pakt sa postavili už aj niektoré politické strany. Konkrétne SaS, Sme rodina, ĽSNS a taktiež koaličná SNS. Ani v samotnom SMERe nie sú všetci poslanci presvedčení, že by sme ho mali podpísať. Minister zahraničia Miroslav Lajčak sa však na vytváraní tohto paktu spolupodieľal, a preto sa ho bude snažiť za každú cenu presadiť. Je hlavne na občanoch Slovenskej republiky, aby vyvinuli dostatočný tlak na to, aby si tento liberálny minister nemohol takéto niečo dovoliť.

Petíciu proti Globálnemu paktu OSN o migrácii môžete prečítať a podpísať tu:

https://www.peticie.com/215617?a=2&fbclid=IwAR3Eg_rhPbzDGKpOVs6E4KdwPaVP4l_KodTzxtCKUU1Po0NnP9JIw1QFgTQ

Samuel Gdovin