livia-studentka-youtube.jpg

Škola Lívie po zverejnení jej virálneho videa pripravuje besedu proti extrémizmu

396
Kultúra smrti

Mladá študentka gymnázia Lívia zaujala videom s odvážnymi a anti-mainstreamovými názormi na migráciu a multikulturalizmus. Okamžite sa stala terčom útokov “slušných, progresívnych” slniečkárksych aktivistov, ktorí začali pátrať po jej indentite a hrubo ju na na sociálnych sieťach osočovali. Najnovšie údajne na škole tejto študentky chystajú besedu o extrémizme aj za účasti redaktorov Denníka N.

Jeden z čitateľov nám poslal mail, v ktorom uvádza, že škola Lívie, gymnázium v Spišskej Novej Vsi, po zverejnení virálneho videa svojej študentky Lívie pripravuje besedu proti extrémizmu pre žiakov vyšších ročníkov osemročného gymnázia a pre všetky ročníky bilingválneho odboru. Má ísť o premietanie, prednášku a diskusiu, ktorú organizuje občianska iniciatíva Zabudnuté Slovensko.

Diskusia sa má uskutočniť v utorok 16. októbra 2018 v kine Mier pod vedením novinára a fotografa Andreja Bána a jeho hostí, uvádza oficiálna stránka školy.

Spomínaná iniciatíva Zabudnuté Slovensko na svojej stránke píše, že sa zameriava na osvetu mládeže vo veku 15 až 25 rokov a organizuje “aktivity proti fašizmu, ako aj rôznym formám extrémizmu a násilia” Hnutie vyjadruje spolupatričnosti medzi ľuďmi z rôznych regiónov, profesií a spoločenských vrstiev, ako aj vyjadrenie podpory regiónom a vytvorenie tlaku na riešenie ich problémov; vyjadruje nespokojnosť a občiansky postoj sa pomoci verejne známych ľuďmi; nadväzuje spoluprácu s predstaviteľmi miest a mládežou pomocou rôznych aktivít ako sú koncerty, besedy, premietanie dokumentov, iné kultúrno-spoločenské aktivity.

Pôsobiskom skupiny sú vraj regióny s vysokou podporou radikálnych strán a hnutí, ako aj s vysokou mierou nezamestnanosti, ako aj osobnej frustrácie a apatickosti ľudí z vlastného osudu a nezáujmu vedenia štátu o ich bežné potreby a adresnú, ale aj všeobecnú pomoc.

Hlavný predstaviteľ diskusie Andrej Bán je reportérom a fotografom kontroverzného Denníka N, predtým pôsobil v časopise Týždeň pod vedením Štefana Hríba.