IMG_3316.jpg

LGBT a umiernení konzervatívci: Liberál Beblavý predostrel, čo Slovensko čaká...

488
Kultúra smrti

V septembri sa Národná rada zaoberala aj návrhom liberálnej SaS o prijatí rodovo neutrálnych registrovaných partnerstiev –  heterosexuálnych a homosexulnych registrovaných partnerstvách. Návrh poslanci do druhého čítania neposunuli. Miroslav Beblavý z liberálneho hnutia Spolu je toho názoru, že takáto zmena bude možná len, ak sa za ňu postavia aj umiernení konzervatívci.

Poslanec Beblavý, ktorý sa do Národnej rady dostal na kandidátke Siete a neskôr založil stranu Spolu, v svúsilosti s nedávnym hlasovaním parlamentu o registrovaných partnerstvách tvrdí, že ak sa demokrati rozhádajú na politickej korektnosti a ľavicovom liberalizme, zrádzajú v skutočnosti svojich voličov.

“Tiež mám svoje hodnoty – som napríklad presvedčený, že gayovia a lesby by mali mať možnosť upraviť si svoje vzťahy registrovaným partnerstvom a vždy som tak hlasoval. Nikdy mi to však nebránilo úzko spolupracovať s niekým, koho presvedčenie je iné, pretože si myslím, že názor slušných a rozumných ľudí môže byť pri LGBT právach odlišný.”

Uviedol, že aj dlhoročné manželstvo s oveľa konzervatívnejším človekom ho naučilo, že ľudí v skutočnosti delí menej, než si v emocionálnom rozrušení myslia. “Pozerať sa na druhého z výšky svojej morálnej nadradenosti v skutočnosti nič neprináša,” napísal na sociálnej sieti.

Vyhlásil, že “registrované partnerstvá môžu na Slovensku prejsť len vtedy, ak ich podporia aj umiernení konzervatívci.”

Beblavý podotkol, že novú vládu čaká po voľbách veľmi ťažké upratovanie, porovnateľné s rokom 1998. “SPOLU-občiansku demokraciu sme s Jozefom Mihálom, Erikom Balážom či Katarínou Macháčkovou zakladali preto, že za najväčšiu výzvu považujeme rekonštrukciu štátu a životnú úroveň ľudí, nie spor konzervatívcov a liberálov.”