02kkiska.jpg

Milosť obrátenia: Kiska prijímal predstaviteľov LGBTI. Po púti v Šaštíne však vyhlasuje, že sa modlil a že “rodina je základ” a Cirkev dôležitá

727
Kultúra života

Prezident Andrej Kiska po sobotnej Národnej púti v Šaštíne prišiel s tým, čo mnohí už dlho dobre vedia, že rodina je základ. Kiska navyše vychválil kázeň gréckokatolíckeho biskupa Lacha. Ako úprimne to hlava štátu myslí s podporou rodiny?

 

Kiska na sociálnej sieti napísal, že opakovane sa veľmi rád 15. septembra vracia na púť do mesta Šaštín-Stráže. “Z ľudí, ktorí sa tam stretávajú, vždy vyžaruje pokoj a dobro. Dnes nás tam bolo asi 30-tisíc. Spolu sme sa modlili k patrónke Slovenska Sedembolestnej Panne Márii,” uviedol prezident doteraz známy liberálnymi postojmi.

“V takýto deň si stále viac uvedomujeme, akú dôležitú úlohu zohráva cirkev. Aké dôležité je riadiť sa princípmi toho, čo kresťanstvo hovorí. Vladyka Milan Lach vo svojej kázni hovoril, aby sme si vážili rodinu, ktorá je základ. O rodine, ktorá nás vždy podporí, o ktorú sa vieme v ťažkých chvíľach oprieť. Som veľmi rád, že takú rodinu mám a nesmierne si to vážim,” pokračoval Andrej Kiska.

Doplnil, že dôležité boli aj slová Lacha o tom, aby sme konali. Aby sme vykonali všetko o čom hovoríme. “Uvedomujem si, že od politikov ľudia často počujú slová, ale menej často vidia činy. Musíme konať,” vyzval Kiska.

Ostáva veriť, že tým myslel skutočný obrat v jeho doterajším “skutkom” na ochranu rodiny. Na konci minulého roka prezident Kiska prijal LGBTI aktivistov, a vyhlásil, že chce začať diskusiu o registrovaných partnerstvách homosexuálov (viac v článku). Týmto rodinu ako základ spoločnosti nepodporuje. Naopak rozbíja ju.

Buď si Kiska na tradičnej púti uvedomil, na čom stojí slovenská spoločnosť, alebo mu interné prieskumy a sondy jeho tímu pripraujúceho založenie novej politickej strany naznačili, že potenciálne väčší volebný úspech zaznamená, ak sa obratí konzervatívnejším smerom.