Sorosom podporovaná Amnesty International podniká proti kroky referendu o rodine

188
Kultúra smrti

Rumunska pobočka Amnesty International podniká právne kroky, aby sa pokúsila zablokovať referendum o “tradičnej rodine”, či všetky iniciatívy, ktoré definujú manželstvo ako zväzok medzi mužom a ženou. Informuje o tom server Breitbart.

Referendum v Rumunsku sa bude konať po verejnej petícii, keďže skupina “Koalícia pre rodinu” zhromaždila tri milióny podpisov v prospech zmeny článku 48 rumunskej ústavy, aby sa ustanovilo, že základom rodiny, je manželstvo “muža a ženy “. Doteraz ústava krajiny pozná len všeobecný pojem “manželia”.

Rumunskí senátori podľa portálu EurActiv hlasovali “prevažne” za tento návrh a očakáva sa, že verejné referendum sa uskutoční 7. októbra. Mimovládna organizácia Amnesty International tvrdí, že má v úmysle podať podnet na Ústavný súd s cieľom zabrániť rumunskému ľudu, aby rozhodol o definícii manželstva, pretože to vraj môže mať za následok “jasný krok späť pre Rumunsko” a údajne to tiež môže mať “vážny vplyv na život rodín, ktoré nie sú založené na manželstve”.

“Avizované referendum o zmene definície rodiny v rumunskej ústave by mohlo viesť k porušeniu medzinárodných noriem v oblasti ľudských práv a k páchaniu homofóbnej diskriminácie v krajine,” tvrdí zástupca Amnesty International. Uvádza to agentúra AFP.

“Dôsledkom toho budú pravdepodobne ďalšie obmedzenia súkromného a rodinného života párov rovnakého pohlavia a diskriminácia v každodennom živote,” dodali.

Mimovládna organizácia nedávno dostala veľkú dotáciu od liberálneho miliardára Georgea Sorosa na kampaň podporujúcu potraty v Írsku, ktorú odmietla vrátiť aj po tom, čo ho štátna komisia pre štandardy vo verejnej sfére označila za nezákonnú.