41354.jpg

"Viera a liberálne hodnoty sa nevylučujú": Dnes už voliči vedia, ako to Čaputová myslela

1,057
Kultúra smrti

Kandidátka strany Progresívne Slovensko na post prezidentky Zuzana Čaputová sa rozviedla. Kandidátka, ktorá reprezentuje ešte liberálnejšiu stranu ako je SaS, vysvetlila, že sama je veriaca, ale to sa podľa jej slov nevylučuje s liberálnymi hodnotami ako právami jednotlivca. Jej chápanie viery naberá aktuálne praktickú rovinu.

 

Čaputovú podporil v kandidatúre aj emeritný biskup Robert Bezák. Žiaľ, ani podpora emeritného biskupa nezmenila hodnoty kandidátky (viac v článku). Portál Pluska totiž zverejnil informáciu, že navonok idylický život Čaputovej je poznačený rozvodom, čo odvolaný biskup Bezák pravdepodobne vedel.

Kandidátka sa totiž uplynulú stredu rozviedla so svojím dlhoročným partnerom“Áno, rozišli sme sa už dávno, dva roky nežijeme v spoločnej domácnosti a včera bolo rozhodnuté o rozvode,” potvrdila samotná Čaputová.

S už bývalým manželom má Čaputová dve deti.

Čaputová svojim životom a vyjadreniami postupne preukazuje svoje hodnoty. Postoj k ochrane nenarodených detí prezentovala vo videu Progresívneho Slovenska. Ženy a matky v ňom poukazujú na nutnosť ženy rozhodovať o svojom živote. Žiaľ, na život svojich detí zabúdajú, resp. úmyselne ho prehliadajú.

V súvislosti s kandidátmi na post hlavy štátu kancelár Konferencie biskupov Anton Ziolkovský upozornil, že každý kandidát vnáša do svojej kampane určité hodnoty (viac v článku). Preto je potrebné, aby sa témy, ako sú registrované partnerstvá, eutanázia, umelé ukončenie tehotenstva, alebo ideológia rodovej rovnosti, považovali za zásadné. V opačnom prípade by sme popreli našu duchovnú a kultúrnu identitu.