04-1.jpg

“Pirát” kandidujúci za primátora Prahy chce inklúziu pre homosexuálov

278
Kultúra smrti

Uprednostňovanie homosexuálov pred ostatnými ľuďmi? Kandidát na primátora Prahy Zdeněk Hřib z liberálnej strany Piráti predstavil podivuhodný plán. Chce totiž zaviesť inklúziu pre homosexuálov v mestských firmách. Zrejme sa teda bude jednať o ich uprednostňovanie pred heterosexuálou väčšinou. Firmám to chce nariadiť.

Debatu usporiadala iniciatíva Sme fér, ktorá sa zameriava na práva takzvanej LGBT komunity. Kandidát za Pirátov na otázku, čo pre homosexuálnu komunitu mieni v Prahe urobiť, ak sa stane primátorom, odpovedal doslova šokujúco. Informoval portál Info.cz

“Mestské firmy sú významným zamestnávateľom. Dokážem si predstaviť, že by mesto malo ísť cestou inklúzie. Nie kvóty, ale vytvoriť prostredie, ktoré bude férové, “uviedol Hríb.

Na otázku moderátorky, ako chce túto inklúziu zariadiť, odpovedal jednoznačne: “Vedenie mestských firiem by to dostalo nariadené.”

Je však otázne, či by sa nejednalo o diskrimináciu heterosexuálnych ľudí. “Pirát” chce okrem toho viac peňazí na dúhové pochody. Podľa Hříba je potrebné zrovnať dotačné podmienky pre akcie, aby homosexuáli mali rovnaké šance. “Bola tu akcia motorkárov. Tí dostali päť miliónov a bola tu akcia Prague Pride a tí dostali stovky tisíc (380 tisíc korún). Na akcie dorazil takmer rovnaký počet návštevníkov,” dodal Hříb.