5b744e0ab1931be2df000005.png

Mladý pár slniečkarov chcel cestou po svete na bicykloch dokázať, že všetci ľudia sú dobrí

519
Kultúra smrti

Mladý americký pár bol zabitý v rámci teroristického útoku, ku ktorému sa prihlásil Islamský štát minulý mesiac. Mladí Američania sa rozhodli zanechať nudný život, zdolať celý svet na bicykloch a dokázať, že ľudia na celom svete sú len dobrí. Ukázalo sa ale, že to nie je celkom pravda. Informuje Pluralist.com.

Jay Austin a Lauren Geogheganová sa rozhodli, že skoncujú s nudnou prácou v kancelárii vo Washingtone. Austin pracoval pre ministerstvo bývania a rozvoja miest, a Geogheganová pracovala v prijímacej kancelárii na Georgetownskej univerzite.

“Už ma nebaví tráviť najlepšie hodiny dňa pred počítačovým monitorom, a farbiť najlepšie roky môjho života šedou a béžovou farbou,” napísal Austin na svojom blogu pred tým, než odišiel zo svojej práce.

Pár sa rozhodol, že vymení kanceláriu za svet a vybral sa na jazdu bicyklom okolo Zeme. Svoju celoročnú cestu zdokumentovali na Instagrame a na spoločnom blogu.

Ako uviedol denník The New York Times, hovorili o otvorenosti a tolerancii. V jednom zo svojich príspevkov uviedli, že cudzinci pre nich predstavujú láskavosť a milosť.

“Čítavame v novinách, že svet je jedno veľké, desivé miesto. Ľudia vraj nie sú dôveryhodní. Ľudia sú zlí.” napísal Austin s tým, že tieto tvrdenia chceli svojou cestou vyvrátiť. “Neverím tomu,” pokračoval. “Je to len koncepcia, ktorá sa používa na to, aby sme sa vyrovnali so zložitosťou iných ľudí, ktorí majú odlišné hodnoty a presvedčenia… Celkovo sú však ľudia milí. Sú veľkorysí, nádherní a dobrí.” Zdôraznil mladý Američan počas cesty okolo sveta.

Avšak vysnívaná cesta dvoch mladých ľudí mala tragický a strašidelný koniec. Počas ich pobytu v Tadžikistane, v krajine, kde pôsobia viaceré teroristické skupiny, sa pohybovali na bicykloch a 29. júla ich podľa CBS News prepadlo neznáme vozidlo. Vystúpilo z neho päť ozbrojených mužov a údajne s ďalšími dvoma osobami dobodali Američanov na smrť. Dve ďalšie obete boli údajne občania Švajčiarska a Holandska.