sulik.jpg

Sulík: Stovky migrantov so zbraňami v rukách, Španielsko nás vedie do záhuby!

421
Kultúra života

Slovenský europoslanec a líder strany SaS Richard Sulík poukázal na nebezpečenstvo novej otvorenej migračnej politiky Španielska, ktoré sa pomaly stáva lídrom v prijímaní afrických migrantov na európske územie.

Šéf španielskej konzervatívnej ľudovej strany Pablo Casado včera vydal stanovisko, v ktorom kritizoval socialistickú vládu za to, že prijala 630 migrantov z lode Aquarius, ktorú odmietlo Taliansko (viac v článku).

Casado varoval, že tento krok môže byť považovaný za akési znamenie vítania. Vyhlásil, že Španielsko nemôže absorbovať milióny Afričanov, ktorí chcú prísť do Európy.

To isté si myslí aj Richard Sulík. Ten na Facebooku napísal príspevok, kde uviedol, že Španieli takto vedú Európu do záhuby. “To, čo predvádza nová španielska vláda pod vedením “humanistu” Pedra Sáncheza, je zvrátené. V týchto dňoch zažíva Španielsko pravé, nefalšované útoky na svoje hranice. Stovky migrantov, ktorí sa so zbraňami v rukách (tyče, podomácky vyrobené plameňomety, nehasené vápno…) násilne domáhajú vstupu do EÚ, nie sú inžinieri či lekári, ani ľudia utekajúci pred vojnou. Sú to násilní votrelci pred ktorými sa Európa musí brániť,” napísal otvorene Sulík.

Poslanec EP dodáva, že namiesto toho, aby polícia vodnými delami a slzotvorným plynom skutočne bránila a ubránila hranice, dostala podľa článku nižšie pokyn “za žiadnych okolností nereagovať silou na agresiu votrelcov”. Španielska vláda zatiaľ diskutuje o tom, že nechá odstrániť ostnatý drôt na hranici, lebo sa tam viacerí migranti pri násilnom prekonávaní hranice zranili.

“A samozrejme, všetci majú nárok na azylové konanie a dovtedy smú ostať v Španielsku.”

Sulík pripomenul, že nie je tomu tak dávno, kedy španielska polícia vybehla s obuškami na vlastných ľudí a 800 z nich zmlátila, keď chceli nenásilne vyjadriť svoju vôľu v referende. “Teraz vysiela signály, že dostať sa násilne do Európy, zraniť pritom policajtov bude odmenené azylovým konaním.”

“Možno sa španielsky premiér Sánchez inšpiroval slovami Martina Poliačika z Progresívneho Slovenska prednesenými v rade Európy, že “my musíme robiť migrantov šťastnými”. Des.” Skonštatoval Richard Sulík.