Nogaro.jpg

Taliansky biskup je ochotný prerobiť všetky kostoly na mešity, ak to zachráni životy moslimov

124
Neutral

Niečo také je absurdné, neuveriteľné a nehodné katolíckeho kňaza. A jeho argumentácia je klamstvo a zavádzanie. Napísali talianske médiá.

Niekdajší biskup z mesta Caserta, Raffaele Nogaro by bol ochotný akceptovať ukončenie kresťanstva a nastolenie panstva islamu, ak by to prinieslo záchranu životov migrantov a zaistenie ich budúcnosti.

Okrem iného pre médiá povedal: „Ako muž viery a muž morálky, by som bol pripravený dať urobiť zo všetkých kostolov mešity, ak by to pomohlo a bolo užitočné pre vznešenú vec zachraňovať a zlepšovať životy úbohých a nešťastných ľudí.”

“Kristus predsa neprišiel na Zem, aby inicioval vznik uzavretých spoločností, ale prišiel preto, aby pomohol ľuďom bez ohľadu na to, akej boli rasy, národnosti alebo náboženstva.“

Niečo také ale Kristus nikdy nepovedal. Všetko čo o ňom vieme, je kanonizované v Novom Zákone. Podobný výrok, ako ho vyriekol Nogaro, sa nenachádza nikde v Novom Zákone, ktorý je vytvorený na základe správ a výpovedí štyroch evanjelistov.

Biskup Nogaro je súčasťou klerikálneho hnutia, ktoré pracuje proti súčasnej konzervatívnej vláde Talianska a ostro odsudzuje jej opatrenia majúce za následok obmedzenie prijímania migrantov do Talianska. Toto klerikálne zoskupenie pokladá Mattea Salviniho, ktorý je veriaci katolík, dokonca za personifikáciu „antikrista“ v talianskej vláde.

Klerikálne hnutie už spôsobilo rozkol medzi talianskymi katolíkmi, ktorý ďalej rastie. Snaží sa presvedčiť čo najviac katolíkov, aby aj oni videli v Salvinim démona zla.
Islam sa z takejto pomoci len teší a Erdogan má slová chvály a uznania pre biskupa Nogaru a jeho prívržencov.

Turecký sultán sa vyjaril, že Európa potrebuje takých ľudí ako je Nogaro viac.

Roman Bednár