Hillary-Clinton-1.jpg

Bojí sa, že sa prestanú robiť potraty a propagovať LGBTI

373
Kultúra smrti

Neúspešná adeptka na post prezidentky USA Hillary Clintonová verejne kritizovala kandidáta na post sudcu Najvyššieho súdu Bretta Kavanaugha, ktorého navrhol súčasný prezident Trump. Podľa vyjadrení Clintonovej sa po vymenovaní Kavanaugha môžu Spojené štáty vrátiť v čase do obdobia otroctva. Píše portál DailyWire.

V piatkovej diskusii s Americkou federáciou učiteľov Clintonová varoval pred “ničivými dôsledkami”, ak bude konzervatívec Kavanaugh vymenovaný do funkcie sudcu Najvyššieho súdu USA:

“Dovoľte mi povedať pár slov o nominácii sudcu Kavanaugha na Najvyšší súd,” začala Clintonová vo svojom prejave. “Táto nominácia znamená hrozbu zničujúcich dôsledkov pre práva pracujúcich, občianske práva, práva lesbičiek, homosexuálov, bisexuálov a transsexuálov (LGBT), práva žien – vrátane tých, ktoré sa týkajú vlastných rozhodnutí v oblasti zdravia,” (čím myslela potraty – pozn. red.) pokračovala Hillary Clintonová.

“Je to očividný pokus tejto administratívy ovplyvniť rovnováhu súdu, ktorá tu bola po desaťročia a zvrátiť desaťročia pokroku.” Následne prešla do väčšej ofenzívy, keď upozornila na návrat do americkej občianskej vojny.

“Obávala som sa, že republikáni sa chcú vrátiť späť v čase do roku 1950. Teraz sa však obávam, že chcú ísť späť až do roku 1850,” povedala Clintonová.

Päťdesiatym rokom minulého storočia samozrejme predchádzala Americká občianska vojna, čo znamená, že Clintonová je presvedčená, že za Kavanaugha sa Spojené štáty vrátia do obdobia, keď zotročovanie príslušníkov jednej rasy nie je len legálne, ale je bežnou praxou vo viacerých štátoch. Vzhľadom na jej obavu o tzv. práva žien a menšín sa zdá, že poukazuje na možné legislatívne zmeny napríklad v oblasti potratov.

To by však bolo pre Kavanaugha viac než ťažké, vzhľadom na to, že by musel so spätnou platnosťou zmeniť 13. dodatok Ústavy Spojených štátov, čo by vyžadovalo nielen rozhodnutie Najvyššieho súdu, ale aj schválenie väčšiny amerických štátov.

Je ironické, že Clintonová uzavrela svoj prejav tým, že varovala americkú federáciu učiteľov, aby akceptovala svojich politických protivníkov, lebo prezident Trump rozosieva semená rozporov. Varovala, že Trump sa snaží “vytrhnúť Amerike srdce” a “obrátiť nás proti sebe, chce panovať a vládnuť,” dodala.