616143_127972094011098_151752053_o.jpg

Novodobí odborníci na teológiu a morálku sú z Progresívneho Slovenska

624
Kultúra smrti

Mimoparlamentná liberálna strana Progresívne Slovensko (PS), ktorej členovia cez víkend podporili homosexuálny Dúhový Pride, namiesto pochodu Hrdí za rodinu teraz na sociálnej sieti vyzdvihujú kňazov a teológov, ktorí podľa článku na portáli Aktuality.sk nesúhlasili s cirkvou a “tvrdo narazili”. Liberáli z PS tak znovu relativizujú pojem rodina, v ktorom je podľa nich najdôležitejšia láska a vôbec nemusí byť od otca a mamy. Pripomeňme, že nedávno sme informovali o nepochopiteľnej platforme strany PS pod názvom Progresívni veriaci (viac v článku).

Členom iniciatívy Progresívneho Slovenska je aj kontroverzný evanjelický teológ Ondrej Prostredník, ktorému kvôli podpore LGBTI hnutí Generálny súd evanjelickej cirkvi v máji potvrdil odňatie kanonickej misie (viac v článku). Prostredník vystúpil 19. augusta minulého roka na Dúhovom pochode v Bratislave. Evanjelickí biskupi vtedy uviedli, že jeho názory nie sú názormi Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku a dištancujú sa od nich.

Prostredník teraz dodáva, že aj tento rok pôjde na Pride s odkazom, že “stigmatizovanie akejkoľvek skupiny ľudí v našej spoločnosti nesmie mať miesto, a je to absolútne prevrátenie Ježišovho učenia, ak sa niečoho takého dopúšťajú kresťania.”

Zakladajúcim členom PS je tiež teológ Martin Kováč starokatolícký kňaz, ktorý spolupracuje s kontroverznou komunitou homosexuálnych veriacich s názvom Gay Christians. Uviedol, že “na Slovensku žijeme v akejsi bubline, kde sa konzervatívne kruhy veriacich za masívnej podpory biskupov snažia spoločnosť presvedčiť, že ich pohľad na vieru je jediný správny. Zároveň pracujú so strachom z neznámeho, hovoria o homoloby či gender ideológii.”

Hovorí o skúsenostiach zo zahraničia, kde podľa neho majú na dúhovom Pride svoje stánky aj rôzne farnosti, ktoré chcú vyjadriť svoju otvorenosť voči LGBT ľuďom. “V hlavnej katedrále v Osle v najväčšej Nórskej (luteránskej) cirkvi v centre mesta sa vždy koná “dúhová omša“,” poznamenal.

PS spoločne s portálom Aktulaity poukazujú na to, že cirkev s členmi, ktorí podporovali homosexualitu “zamietla”. Zdá sa, že cirkev, ktorá stáročia hovorí o tradičnej rodine, manželstve muža a ženy, by mala podľa týchto liberálov začať kázať o gender ideológii, homosexuálnych a iných zväzkoch… Najradšej by asi boli za spomínané “dúhové omše”…

Aká je teda definícia rodiny podľa PS?

“Vzťahy založené na trvalej, obetavej a zodpovednej láske, kde ide o skutočnú ochotu obetovať sa pre toho druhého, ktorá sa dosvedčuje v ťažkých a nepríjemných situáciách,” cituje liberálne hnutie Martina Kováča.

Liberáli pri definícii rodiny nepotrebujú spomenúť základné stavebné jednotky: muž, žena a ich deti, ako sa to uvádza aj v Ústave Slovenskej republiky. “Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru,” píše sa v základnom zákone štátu.