lgbt.jpg

Vo Švédsku otvoria prvý “LGBTI štadión”

278
Kultúra smrti

V slniečkárskom Švédsku je naozaj všetko možné. Okrem toho, že je táto Škandinávska krajina otvorená migrantom, výrazne podporuje taktiež LGBTI komunitu. Vo švédskom meste Uppsala dokonca otvoria štadión s tzv. “LGBTI certifikáciou.”

Viacúčelový štadión, ktorý má vyrásť v meste Uppsala bude prvý svojho druhu. Má byť totiž genderovo neutrálny a dostane tzv. “LGBTI certifikáciu”, informoval portál The Local.

Všetci zamestnanci štadióna Studenternas budú školení v problematike LGBTI s cieľom vytvoriť priaznivé prostredie pre túto komunitu.

Všetky toalety, sprchy a šatne budú prispôsobené tak, aby vyhovovali všetkým športovcov a divákom bez ohľadu na ich rodovú identitu.

“Mesto Uppsala musí byť otvorené a inkluzívne, kde má každý rovnaké práva a možnosti,” uviedol Danne Eriksson, marketingový riaditeľ pre šport a voľný čas.

“Chceme garantovať rovnaké zaobchádzanie vo všetkých oblastiach bez ohľadu na pohlavie, rodovú identitu a sexuálnu orientáciu,” uviedol.

Certifikácia bude platiť dva roky, po ktorých bude potrebné požiadať o obnovenie, čo znamená, že všetci zamestnanci, ako aj spoločnosti, ktoré budú používať štadión, musia opakovane absolvovať školenie v otázkach LGBTI.

Samuel Gdovin