41856.jpg

Iniciatíva Zastavme hazard je šokovaná rozhodnutím Krajského súdu

129
Kultúra smrti

Iniciatíva Zastavme hazard považuje rozhodnutie Krajského súdu, ktorý dnes zrušil platnosť všeobecne záväzného nariadenia o zákaze herní v Bratislave, za škandalózne.

 

Jozef Melicher povedal: ”Dnešné rozhodnutie Krajského súdu považujem za škandalózne, je to tvrdá rana demokracii na Slovensku. Slušní ľudia a dobrovoľníci z Bratislavy, ale aj z celého Slovenska bojovali za to, aby sa hazard v našom hlavnom meste výrazne obmedzil a my sme splnili do bodky všetko to, čo nám zákon prikazoval. Sme nesmierne sklamaní z toho, že bratislavskí mestskí poslanci, ktorí hlasovali za hazard dali takto priestor prokuratúre a súdu, aby našu prácu zničili. My sme urobili všetko čo sme v zmysle zákona mohli. Ak sa budú kvôli hazardu v Bratislave ďalej rozpadať rodiny a ak by nejaký zúfalý hráč ukončil svoj život, je to krv na rukách niekoho iného.“

Michal Svetko doplnil: “Vyzývame mesto Bratislavu, aby sa odvolalo proti tomuto škandalóznemu rozhodnutiu. Napadnuté všeobecne záväzné nariadenie bolo pre Bratislavu prospešné. Kým v mnohých mestách a obciach mimo Bratislavy aj po novele zákona automaty pribúdajú, v Bratislave došlo k významnému úbytku automatov skoro o štvrtinu. Objavujú sa už prvé správy o tom, že uvoľnené priestory zaplnia slušné prevádzky ako sú napríklad drogérie. Bratislava sa menila na lepšie a krajšie mesto pre ľudí a dnes sa tento vývoj zastavil.”

Peter Beňa uzavrel: ”To najhoršie, čo by sa v tejto situácii mohlo stať, je ak by ľudia rezignovali. Poradíme sa a budeme verejnosť informovať o ďalších krokoch. Vzdať sa však nemienime. Vláda odmieta hazardné hry účinne regulovať, preto prinášajú podnikateľom každý rok rekordné zisky na úkor rodín a nový zákon o hazardných hrách prinesie prevádzkovateľom hazardných hier ešte väčšie zisky. Jediný, kto hazardné hry môže regulovať, sme my občania.”

Redakciu informoval Peter Beňa z Iniciatívy Zastavme hazard.