elizabeth_johnston(1).jpg

´Activist Mommy´ - kresťanka, obraňujúca bývalých gayov, ktorými LGBT opovrhuje a pohŕda

1,500
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Elizabeth Johnstonová, lepšie známa ako „Activist Mommy“, prišla do Washingtonu, DC, aby oslovila tých, ktorých nazýva „jednou z najprehliadanejších a najcenzúrovanejších skupín našej kultúry: bývalých homosexuálov“.

Johnstonová sa prihovorila asi 80 bývalým homosexuálom a transsexuálom, ľuďom, ktorí dospievali na prelome tisícročí, a ktorí prišli minulý víkend do hlavného mesta USA na prvý výročný „Pochod slobody“. Tento nápad skrsol v hlave Jeffreyho McCalla, mladíka, ktorý kedysi žil ako žena.

„Som pro-choice (za voľbu)“, prehlásila Johnstonová, pričom použila jednu z posvätných mantier sexuálnej revolúcie, no zároveň ju postavila na hlavu. „Som presvedčená, že ľudia, ktorí sa rozhodli zapliesť sa do hriechu homosexuality, majú zároveň aj právo rozhodnúť sa už viac v ňom nezotrvávať. Majú možnosť vyhľadať terapiu a liečiť sa zo svojich neprirodzených a nechcených túžob.“ A dodáva: „Som tolerantná. Chcem, aby homosexuáli mohli slobodne hovoriť o svojom zmýšľaní a presvedčení. Ale som presvedčená, že aj tí, ktorí veria, že homosexualita je hriechom proti Bohu, majú tiež právo – pred Bohom a na základe Prvého dodatku našej Ústavy – hovoriť o svojom presvedčení.“

Počas oslavného modlitbového zhromaždenia v blízkosti Washingtonovho pamätníka, ktoré sa konalo ešte skôr, zneli jedno za druhým silné svedectvá bývalých gayov, lesbičiek a transsexuálov, ktorí objavili premieňajúcu moc Ježiša Krista. Títo ľudia nehovorili o „konverznej terapii“, ale o obrátení sa ku Kristovi a o nájdení nového života v Ňom.

Johnstonová sa pýta: „Prečo chce komunita LGBT umlčať tieto krásne príbehy? Pretože príbehy týchto ´víťazov´ sú smrteľnou ranou pre klamstvo o tom, že homosexuáli ´sa takí narodili a nemôžu sa zmeniť´.“ Túto udalosť zároveň nazvala „mimoriadne dôležitým a priekopníckym okamihom“ a o svedectvách sa vyjadrila, že „nám dávajú nádej, že sloboda existuje aj vo svete, zaplavenom rodovým zmätkom a sexuálnou závislosťou“.

„Chceme naozaj vedieť, čo sa deje za dúhovým pozlátkom?“, pýta sa Johnstonová. „Zúri tam vojna proti prirodzeným rodinám, ktoré tvoria muž a žena. Bojuje sa proti našim deťom, proti všetkému, čo je slušné, mravné a poriadne; bojuje sa proti obrazu a podobe samotného Boha.“ A teraz sa k tomu všetkému pridáva ešte boj proti tým, ktorí sa identifikujú ako bývalí gayovia a bývalí transgenderi."

„Nachádzame sa uprostred bezprecedentnej vojny v tomto národe a zástancovia starej sexuálnej revolúcie v novom šate sa snažia potrestať tých, ktorí majú opačný názor. Potrebujeme sa zoceliť a utužiť, bojovníci! Nastáva čas tvrdosti a odolnosti – nie v zlom zmysle slova; treba mať pokojné a láskavé srdce, ale treba odolávať prenasledovaniu a útlaku.“  

„Vy to práve teraz prežívate“, povedala Johnstonová mladým bývalým LGBT. Mala na mysli podlé, nízke a odporné umlčiavacie praktiky tých, čo sa usilujú votrieť do Pochodu za slobodu a škodiť v ňom.

 

Hradba nenávisti voči bývalým LGBT

Akoby na potvrdenie Johnstonovej slov boli pochodujúci za slobodu vystavení nadávkam a útokom zo strany pro-LGBT. SPLC (Southern Poverty Law Center) vydalo ešte pred pochodom vo svojom týždenníku prehľad anti-LGBT aktivít a udalostí, uverejnených v neslávne známom „Hatewatch“ (hliadka nenávisti) blogu, ktorý „monitoruje a hlási aktivity americkej radikálnej pravice“.

Na tomto zhromaždení však nehovorili žiadni politici, a stretnutie mladých ľudí rozličnej rasy by sa len ťažko dalo označiť za míting „mladých republikánov“. Je zaujímavé, že účastníci Pochodu za slobodu sú rasovo oveľa odlišnejší, než celé vedenie SPLC dokopy, čo zjavne odhaľuje všetko prenikajúci „podvedomý rasizmus“ v top vedení tejto, kedysi tak uznávanej a obdivovanej organizácie.

LGBT médiá Pochod za slobodu zosmiešnili a verejne odsúdili. Hnutie za nové občianske práva citovalo tých, ktorí protirečili „predstave ex-gaya, či bývalého LGBT človeka“, pretože to nie je možné a v skutočnosti je to škodlivé“. Ďalšia odnož LGBT médií Intomore.com zaútočila na Pochod za slobodu veľkými titulkami „Pozostalý ex-gay zneužitý anti-LGBT nenávistnou skupinou na propagovanie konverznej terapie“, namierenými na spíkra pochodu Luisa Ruiza, ktorý zázrakom prežil hrozný masaker v nočnom gay klube Pulse v meste Orlando na Floride roku 2016.

 

Activist Mommy: „Musí nás byť počuť oveľa viac než kedykoľvek predtým.“

„Táto skupina ľudí na mňa nesmierne zapôsobila; to, ako vzájomne spolupracovali pri plánovaní a príprave pochodu, to, ako komunikovali s verejnosťou, ako reagovali na „nenávistníkov“. Boli takí láskaví, milí a trpezliví. Bolo to úžasné a nádherné svedectvo. V tomto čase preto musíme ešte viac než kedykoľvek predtým využiť svoju slobodu, právo na slobodu prejavu, ako to robíte dnes aj vy. Musí nás byť počuť oveľa viac než kedykoľvek predtým!“, prehlásila na záver Elizabeth Johnstonová.