UN_aid_worker.jpg

Bývalý predstaviteľ OSN: pracovníci OSN zodpovední za 60 000 znásilnení v uplynulej dekáde

454
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Bývalý vrcholný predstaviteľ Organizácie Spojených národov tvrdí, že pracovníci OSN v uplynulom desaťročí znásilnili 60 000 ľudí a využívali svoje postavenie na zneužívanie zraniteľných osôb, ktoré mali chrániť. Taktiež hovorí, že pre agentúry OSN pracuje 3300 pedofilov. 

Tieto obvinenia pochádzajú od profesora Andrewa MacLeoda, bývalého šéfa operácií Strediska OSN pre operatívnu koordináciu. 

"Zločiny detských znásilnení sú nechcene čiastočne financované zo strany britských daňových poplatníkov," povedal pre britský časopis The Sun. 

Denník The Sun informoval, že MacLeod pred rokom poskytol Britskému ministerstvu pre medzinárodný rozvoj "dokumentáciu" o nekontrolovaných znásilneniach. V súčasnosti im odovzdal aj jej kópie

"Existujú desiatky tisíc humanitárnych pracovníkov na celom svete s pedofilnými sklonmi, ale ak nosíte tričko UNICEF, nikto sa vás nebude pýtať, na čo sa chystáte," povedal. "Máte beztrestnosť urobiť čokoľvek, čo chcete."

Tento problém je "endemický naprieč humanitárnym odvetvím na celom svete," povedal MacLeod.

"Desivé profesorove číslo 60 000 je založené na priznaní generálneho tajomníka OSN Antonia Guterresa z minulého roka, podľa ktorého mierové sily OSN a civilní zamestnanci zneužili 311 obetí za jeden mesiac v roku 2016," informoval The Sun. "OSN taktiež pripúšťa, že pravdepodobný počet hlásených prípadov voči jej zamestnancom je dvojnásobný, pretože čísla mimo vojnových zón nie sú centrálne zhromaždené."

MacLeod odhaduje, že v rozvojových krajinách sa nahlásilo iba veľmi málo znásilnení pracovníkmi OSN, pričom konštatuje, že aj v západných krajinách je vykazovanie znásilnení nízke. 

Toto odhalenie od MacLeoda prichádza bezprostredne po škandále sexuálneho zneužívania na Oxfam. Oxfam je významná medzinárodná pro-potratová, pro-antikoncepčná charitatívna organizácia. Zástupca riaditeľa Oxfamu minulý týždeň odstúpil, keď sa zverejnilo, že riaditeľ a pracovníci skupiny na Haiti zneužívali obete zemetrasení na Haiti - niektoré možno aj neplnoleté - ako prostitútky.

Jeden zo zamestnancov zapojených do tohto činu pokračoval v práci pre CAFOD, oficiálnu nadáciu britských katolíckych biskupov.

Bývalý riaditeľ Oxfamu pre Haiti dnes popiera, že žena, s ktorou mal sex na Haiti, bola prostitútkou - bola to len miesta obeť zemetrasenia, povedal. Dôverný dokument organizácie Oxfam, ktorý zverejnili noviny The Times, uvádza, že zneužíval obete zemetrasenia ako prostitútky na večierkoch vo svojej vile na Haiti, ktorú si prenajímala Oxfam. Spomínaný riaditeľ bol obvinený z podobnej činnosti počas jeho obdobia "pomoci" v Čade a Libérii. 

Istý človek, ktorý pracuje v oblasti medzinárodnej pomoci, povedal Matthewovi Greenovi z Financial Times, že "v súčasnosti tam nikto ani nedýcha", pretože problém sexuálneho zneužívania v tomto sektore je tak rozšírený a "v mnohých ohľadoch porovnateľný s prípadom Harveyho Weinsteina".

Mnohé významné "humanitárne" skupiny presadzujú antikoncepciu a potraty v chudobných krajinách, a často je finančná pomoc zo strany západných vlád odovzdávaná za podmienky, že prijímajúca krajina implementuje určité sociálne liberálne politiky.