Sad_crying_baby_boy.jpg

Poplach v súvislosti s ´klimatickými zmenami´ ústi v anti-bábätkovské šialenstvo. Prečo?

571
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

New York Times, hlavný dodávateľ „novinárskych kačíc“, prichádza s ďalším dôvodom, prečo by už ľudia nemali mať deti. Tým dôvodom je globálne oteplovanie.

V článku z 5. februára pod názvom „Nemať deti kvôli klimatickým zmenám?“ píše redaktorka Times Maggie Astorová o rozhovoroch s tuctom žien, ktoré sa rozhodli neporodiť deti do sveta, o ktorom sú mylne presvedčené, že sa nachádza na pokraji kolapsu životného prostredia. 

Allison Guyová, jedna zo spomínaných žien, vysvetľuje: „Nechcem porodiť dieťa a obávať sa, že bude žiť v abnormálnom svete, ako z filmu „Mad Max“. „Mad Max“ je filmová klasika s Melom Gibsonom o svete, balancujúcom na pokraji anarchie v spoločnosti.

Pocit úzkosti z globálneho oteplovania „dohnal“ Guyovú k dôslednému používaniu antikoncepcie. Times vysvetľuje, že ak by to podľa nej nebolo kvôli klimatickým zmenám, hneď zajtra by s ňou prestala. „Vedci však predpovedajú, že ak sa rýchlo niečo neudeje, spoločnosť sa nedokáže prispôsobiť a zastabilizovať“, dodala 32-ročná Allison Guyová, ktorá pracuje vo washingtonskej neziskovke venujúcej sa záchrane morí a oceánov.

A teraz vám vymenujem niekoľko krajín, v ktorých by racionálne uvažujúce ženy mohli mať oveľa pádnejší dôvod nerodiť deti:

V socialistických „rajoch“, ako sú napríklad Venezuela, či Zimbabwe, kde ľudia zomierajú od hladu, pretože ich vláda zle hospodári, by teoreticky mohli mať k tomu dôvod. Moslimské krajiny, ako Afganistan či Sýria, zovreté v kliešťoch brutálnej sektárskej občianskej vojny, tiež nie sú v tejto chvíli zrejme naklonené k zväčšovaniu rodín. Potom tu máme Čínu, kde sa vďaka nedostatku kontrol životného prostredia nedá vo veľkých mestách takmer vôbec dýchať.

Ďalší rozhovor pre Times poskytla Cate Mumfordová, ktorá je zhrozená zo znečisteného vzduchu v Číne, čo ju roztrpčilo natoľko, že je „nesmierne rada, že do tohto sveta už neporodí žiadne dieťa, aby nemuselo trpieť tak, ako deti v Číne“. Pokiaľ by sa, pochopiteľne, z nejakého neznámeho dôvodu nerozhodla emigrovať do Číny, nebude sa musieť pozerať na to, ako sa jej vlastné deti dusia smogom.

Pre mladé Američanky, ako sú Guyová a Mumfordová, ktoré žijú v najstabilnejšej, najprosperujúcejšej, životné prostredie chrániacej demokracii, akú kedy svet videl, je presvedčenie, že „globálne oteplovanie“ rovná sa nerodiť deti, prinajmenšom čudesné a výstredné.

Rozleptávajúci účinok, ktorý má propaganda klimatických zmien na zmýšľanie inak rozumných ľudí, je povážlivý. Prváčka na vysokej škole Elzabeth Bogardová uviedla pre Times, že „by síce rada bola matkou, no ťažko sa jej posudzujú jej túžby v porovnaní s tým, na čom záleží druhým ľuďom, a čo je dôležité pre nich.“

Pripomína mi záverečnú reč na Mills University z roku 1969, v ktorej sa okrem iného hovorilo: „Dni nás, ako ľudstva, sú na tejto planéte už spočítané ... nesmierne ma zarmucuje skutočnosť, že najhumánnejšou vecou, ktorú by som mala urobiť, je vôbec nemať deti.“ Príhovor tejto mladej ženy pod názvom „Budúcnosť je len krutý podvod“ bol silne ovplyvnený dielom Paula Ehrlicha The Population Bomb.

Jediným podvodom, o ktorý tu však ide, bol Ehrlichov mýtus o preľudnení, predchodca súčasného mýtu o globálnom oteplovaní, vytvoreného človekom.

Môžete sa staviť, a neprehráte, že rozčarovaná slečna Bogardová trávi v škole hodiny a hodiny v zúfalstve nad obrázkami huňatých mláďatiek polárneho medveďa, ktorým hrozí vyhynutie, nad rozširujúcou sa púšťou v severnej Afrike, či nad nádhernými ostrovčekmi, ponárajúcimi sa do stúpajúcej hladiny oceánskych vôd.

Nič také sa v skutočnosti nedeje. V reálnom svete – na rozdiel od imaginárneho sveta environmentálnej apokalypsy – populácia polárnych medveďov utešene rastie, s každým oteplením prší na Sahare čoraz viac, a reťazcom nižších ostrovov, ako sú napríklad Maldives, sa zatiaľ darí vynikajúco, ďakujem pekne.

Nezdá sa však, že by strach z budúcej apokalypsy nejakým spôsobom obmedzoval americký pokrok. Na dotvorenie celkového obrazu cituje článok v Times aj ženu, žijúcu v Kaire, ktorá sa pravdepodobne rozhodne nikdy nemať deti. „Viem, že ľudia sú pevne spojení s rozmnožovaním“, Maram Kaffová hovorí, akoby jej vlastný biologický druh bol len akousi súčasťou invázie votrelcov, „no v súčasnosti mi môj inštinkt vraví, aby som svoje deti chránila pred horormi v budúcnosti tým, že ich neprivediem na svet.“

Prečítajte si tú vetu ešte raz: táto žena mieni chrániť „svoje deti pred horormi v budúcnosti tým, že im zabráni narodiť sa“. Ako? - pýtam sa. Potratí ich? Bude brániť počatiu, aby ani len nezačali existovať? To môže rovno povedať, že by ich uškrtila v kolíske.

Takto teda vyzerajú anti-ľudia a anti-bábätkovské šialenstvo, ktoré rozpútal poplach v súvislosti s klimatickými zmenami. Environmentálni radikáli USA, Európy a OSN sú známi tým, že bábätká prirovnávajú len k ďalším “vypúšťačom oxidu uhličitého“. Určite ide o najmenej príťažlivý spôsob pomenovania novorodeniatok, aký kto vymyslel.

Kolosálne odľudštenie. A to, čo chce radikálne pro-potratové environmentálne hnutie zničiť, potrebuje v prvom rade odľudštiť.