zen1.jpg

Zúfalé európske ženy: Nie sme v bezpečí, pretože nás nechránite...

453
Kultúra života

“Som Mia, som Ebba, som Mária. Bola som znásilnená v Malmo, bola som podrezaná v Kandele, bola som zneužitá v Rotterhame, bola som zrazená autom v Štokholme. Som akákoľvek žena. Oni mohli byť mnou a ja som mohla byť nimi.” Takto sa začína video iniciatívy žien, zúfalých z európskych politikov, ktorí ich pre funkcie obetovali spolu s ich krajinami a pokračuje.

 

“Násilníci sú všade, keď si ideme zabehať do parku, keď sa vraciame z práce, keď čakáme na autobus. Nie sme v bezpečí, pretože nás nechránite, keď odmietate chrániť naše hranice, keď odmietate preverovať tých, čo k nám prichádzajú, keď odmietate vyhostiť tých, ktorí páchajú trestné činy. Radšej cenzurujete akúkoľvek kritiku, než aby ste nás brali vážne. Pretože nás radšej necháte zomrieť, než aby ste si priznali svoje chyby. Kvôli vašej imigračnej politike,budeme čeliť hordám mladých mužov zo zaostalých spoločností, ktoré si nevážia ženy.

Vy ste to vedeli a vystavili ste nás riziku, vy ste nás obetovali. Hlásate feminizmus a hovorite o ženských právach a pritom vy sami predstavujete pre ženy skutočnú hrozbu.

My sme spomienky, my sme vaše zlé svedomie. My sme tie ktoré vás dostihnú, my sme tie na ktoré radšej nechcete myslieť, ale nikdy neodídeme.

Nie sme lovná zver ani nikoho otrokyne, nie sme ani vojnová korisť ani prijateľné straty, sme dcéry Európy. Budeme spomínať na každú zavraždenú a znásilnenú ženu, budeme vám ju všetkým pripomínať.

Mlčali sme už dlho, toto je náš odboj. Matky, ženy, sestry, dcéry Európy. Tento štát vás nebude chrániť. Nikto nevie ktorá z nás bude ďalšia na rade. Vezmite svoj osud do vlastných rúk, pretože vy ste Mia, vy ste Ebbe, vy ste Mária. Ony mohli byť vami a vy ste mohli byť nimi.

Takto to nemôže ísť ďalej, slzný plyn a ručný alarm sú v súčasnej dobe základnou výbavou kabelky každej európskej ženy. Ísť si len tak zabehať sa pre nás stalo nebezpečným športom. Už to tak nenecháme. Organizujeme sa, bránime sa.

120db, to je hlasitosť štandardného vreckového alarmu, ktorý ženy nosia so sebou. 120db je aj názov našej iniciatívy odporu. Od žien pre ženy. 120db to je náš výkrik proti skutočnému ohrozeniu žien v Európe. Pôjdeme všade tam, kde sa ženy stali obeťou vašej politiky. Poženieme vás k zodpovednosti a budeme to robiť veľmi nahlas. Pridaj sa k nám nech je nás počuť. Hovor o nás na sociálnych sieťach pod hashtagom #120db. Hovor o skúsenostiach ženy so strachom, obťažovaním a násilím. Navštívte stránky www.120db.info a staňte sa súčasťou nášho hnutia.”