Jezis.jpg

Google Home pozná Mohameda a Budhhu, ale nepozná Boha ani Ježiša

513
Kultúra smrti

Používatelia internetu si sťažujú, že produkty Google odmietajú odpovedať na otázky týkajúce sa kresťanských osobností, aj keď nemajú problém s podobnými otázkami o iných náboženstvách a božstvách.

 

Televízny producent a autor David Sams položil svojmu Google asistentovi jednoduchú otázku: “Kto je Ježiš?” Potom zverejnil video na Facebooku.

“Ospravedlňujem sa, zatiaľ neviem, ako vám pomôcť,” odpovedal inteligentný zvukový asistent.

Sams následne položil rovnakú otázku o Bohu a dostal podobnú odpoveď.

Televízny producent však povedal, že “odmietajúc uznať Ježiša” Google Home je schopný odpovedať na otázky o iných náboženstvách.

Keď som sa spýtal na Budhu a Mohameda, Google Home rýchlo čítal úvodne vety z každej svojej stránky na Wikipédii. Sams vyzval svojich divákov, aby požiadali spoločnosť Google o zahrnutie Ježiša a Boha do svojho produktu.

Iní užívatelia Google Home tiež zverejnili videá zobrazujúce, ako ich zariadenia odpovedajú na otázky o náboženstve hinduizmu a New Age, ale odmietajú odpovedať na otázky týkajúce sa kresťanskej viery.

Užívateľ Androidu v stredu zverejnil video, ktoré ukazuje, že iné produkty Google tiež odpovedajú na otázky týkajúce sa Alaha, Brahman, Krišnu, Mojžiša a Josepha Smitha, ale mlčia, keď prichádza otázka o Ježišovi. “Tu je niekoľko výsledkov z webu,” odpovedal prístroj, keď sa ho pýtali na Ježiša.