hazard.jpg

Iniciatíva Zastavme hazard víta rozhodnutie Krajského súdu v Bratislave

288
Kultúra života

Iniciatíva Zastavme hazard sa teší z rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave, ktorý zamietol návrh Bratislavskej krajskej prokuratúry o dočasnom pozastavení účinnosti všeobecne záväzného nariadenia o zákaze  herní v Bratislave.

 

Peter Beňa povedal: “Hoci to nie je koniec zápasu, ale začiatok, sme plní nádeje, že spravodlivosť a pravda zvíťazia a veríme, že krajský súd zamietne aj žalobu prokuratúry, lebo je postavená na vymyslených argumentoch a nemá oporu v zákone. Zamietnutie žaloby neprinesie mestu len spravodlivosť a ochranu pred žalobami o náhradu škody, ale čiastočne obnoví dôveru verejnosti v naše súdy.”

Anton Chromík doplnil: “Je nesmierne dôležité, že Krajský súd v Bratislave nenaskočil na právne kľučky hazardnej lobby, v prospech ktorej dodnes prokuratúra koná. Vôľa 136 139 občanov v demokratickom systéme nesmie byť ignorovaná. Tešíme sa, že sa súd postavil na stranu slušných občanov a nepozastavil účinnosť zákazu herní. Ak by sa mohli dočasne vydávať licencie, bol by to podvod na občanoch. ”

Matej Perašín na záver doplnil: “Je trochu nezvyčajné, že Iniciatíva Zastavme hazard, ktorá stojí za touto úspešnou akciou nie je informovaná zo strany zástupcov mesta Bratislava o priebehu súdneho sporu. Pripravili sme pre Bratislavu právne analýzy, ktoré môžu mestu pomôcť a tieto materiály sme odovzdali každému poslancovi mestského zastupiteľstva. Veríme, že Hlavné mesto Bratislava bude zastupovať vôľu občanov kvalitne a sprístupní nám informácie o prebiehajúcom súdnom konaní, tak aby sme mohli byť ešte viac mestu nápomocní.”

 

Redakciu informovali za Iniciatívu Zastavme hazard: Anton Chromík, Peter Beňa, Matej Perašín