web3-contraception-birth-control-pills-nfp-pregnancy-female-cc0.jpg

9 spôsobov, ako sa nekatolíci obracajú proti antikoncepcii

734
Milko Kostovič
Kultúra života

Byť proti tabletke (a iným formám umelej antikoncepcie) už nie je typické len pre Katolíkov.

Počas mojej každodennej práci na Benediktínskej univerzite organizujeme sympózium pri príležitosti 50. výročia Humanae Vitae s Janet Smithovou a ďalšími.

Pri príprave na konferenciu som objavil plný svet ľudí, ktorí sú proti antikoncepcii. Tu je niekoľko nenáboženských dôvodov, prečo sa ženy obracajú proti tabletke. 

Po prvé: ženy hovoria o nežiaducich účinkoch tabletiek

V rodine-nevhodnom videu od portálu Crack s názvom "Ak by boli reklamy na antikoncepcie úprimné" jedna žena vysvetľuje, k čomu vedie antikoncepcia. 

"Tá tabletka je skvelá", hovorí s nadšením. "Má iba vedľajšie účinky, ako je priberanie, nevoľnosť, depresia, migréna, ktorý by mohla naznačovať rakovinu, či nedostatok sexuálnej túžby, takže nebudete mať radosť zo sexu."

Ďalej ľudsky opisuje, čo spôsobujú vnútromaternicové telieska, hubky, diafragmy, krúžky a náplasti. Na niečo ale zabudla...

Po druhé: antikoncepcia súvisí s rakovinou prsníka.

Čím viac hlavných spravodajských zdrojov pripúšťa spojenie medzi rakovinou prsníka a antikoncepciou, tým sa ženy viac pýtajú, prečo o tom neboli skôr informované. 

"Je načase znovu prehodnotiť hormonálnu antikoncepciu a lekárom pripomenúť, že by pred jej predpísaním mali diskutovať o rizikách a výhodách liekov," povedal jeden lekár pre časopis Time. 

Po tretie: spojenie antikoncepcie s depresiou sa dostáva do správ. 

Vieme, že antikoncepcia tiež vedie k depresii - a ľudia o tom častejšie píšu

A keby to ešte nestačilo, píše Sindha Agha, "narazila som na titulok: Štúdia o mužskej antikoncepcii zrušená kvôli množstvu vedľajších účinkov. Tri percentá mužských účastníkov zaznamenali depresiu ako vedľajší účinok. Citát profesora biológie v The New York Times zarmútil moje spomalené srdce; Dvadsať percent alebo 30 percent žien, ktoré užívajú orálne antikoncepčné tabletky, prežíva depresiu a musí na to brať lieky. ... Keby som bola chlapec, nechali by mi moju myseľ?"

Po štvrté: antikoncepcia súvisí so samovraždou.

Riziko depresie, uvádza časopis Time, zahŕňa samovraždu - ako vysvetľuje Americký žurnál psychiatrie. 

"Absolútne riziko samovrážd spojených s hormonálnymi antikoncepciami je stále extrémne nízke," píše Time. Keď sa však dánski vedci pozreli na smrť v rozsiahlej štúdii, zistili, že "medzi ženami, ktoré v súčasnosti alebo v poslednom čase používali hormonálnu antikoncepciu, bolo riziko pokusu o samovraždu takmer dvojnásobne väčšie než u žien, ktoré nikdy nepoužili antikoncepciu. Riziko bolo trojnásobné pri samovražde."

Po piate: agenda veľkých peňazí za antikoncepciou je zrejmá.

Ženy sú pochopiteľne otrávené, že sú používané ako figúrky v bezbožnom spojenectve medzi veľkou vládou a veľkým biznisom. 

"Sledovať peniaze sa zdá byť dobrou radou, dokonca aj keď ide o tieto chúlostivé sociálne otázky," zdôrazňuje Peter Schweizer na portáli The Daily Beast. Pri študovaní mandátu antikoncepcie počas Obamu si Schweizer všimol, že "najväčšími finančnými podporovateľmi prezidenta Obamu sú práve farmaceutické spoločnosti, ktoré ťažia z tohto mandátu".

Po šieste: Ženy tretieho sveta sú unavené z ponižovania 

Príliš často túžia západné elity odstrániť chudobu odstránením samotných chudobných ľudí. Africké ženy už majú dosť toho, akoby ich mali riadiť - a ich rodiny - osvietení Európania a Američania, ktorí to vedia lepšie. 

Obianuju Ekeocha neúnavne presadzuje tento bod. Na jej Twitter stránke nájdete tvrdenie: "Som Afričanka. Nepotrebujem zadarmo kondómy, bezplatnú antikoncepciu, práva na potrat. Čo potrebujem je vzdelanie."

Po siedme: degradácia životného prostredia spôsobená antikoncepciou je zničujúca.

Ľudská antikoncepcia, ktorá sa dostáva z kanalizácie do potokov, spôsobuje katastrofálne škody pre ryby - vrátane toho, že sa stávajú transgender

Po ôsme: ženy rozprávajú svetu o svojom rozhodnutí. 

Takže ako výsledok - a okrem akýchkoľvek náboženských dôvodov - ženy v sofistikovanom Francúzsku a americké mileniálky v časopise Vague hovoria svetu, že skoncovali s tabletkou. 

Po deviate: prirodzené formy plánovania rodiny sa stávajú čoraz populárnejšie u nekatolíkov.

Ako je zrejmé z tohto britského článku, existuje trh pre spôsoby, ako prirodzene riadiť početnosť rodiny. 

Prirodzené plánovanie rodiny je jednoznačne správny spôsob, pretože vyžaduje obetovanie muža i ženy - a táto obeť je dočasná. 

Niekto mal na to myslieť už pred 50 rokmi.