pro-life.jpg

Zhromaždenie v Londýne hlasovalo za "uväznenie a trestné stíhanie" pro-life kresťanov

356
Kultúra smrti

Londýnske zhromaždenie bolo označené ako „neznášanlivé“ a „orwellovské“ po hlasovaní za výzvu starostovi, aby „upresnil dostupné právomoci polície na uväznenie a trestné stíhanie ľudí za život, ktorí sa modlia pri potratových klinikách a ponúkajú matkám podporu.

 

Podnet od členov Strany práce Onkara Sahotama a Fiony Twycross označil pro-life ľudí a Podpornú skupinu kresťanských žien ako „aktivistov proti-voľbe“ a obvinil ich z „obštrukcií, zastrašovania a obťažovania.“

Avšak, pro-life skupina Good Counsel Network (GCN) uvádza, že neexistuje jediné obvinenie alebo opatrenie od polície za 23 rokov, čo organizujú modlitbové vigílie v Ealing, Západnom Londýne, v blízkosti potratovej kliniky Marie Stopes.

Matky, ktorým skupina pomohla, podporujú aktivity pro-liferov.

V októbri, Rada Ealingu hlasovala za nariadenie zakazujúce skupine modliť sa a oslovovať ženy v okolí 100 metrov od kliniky.

Pro-potratová, radikálna feministická skupina Sister Supporter, ktorá tlačila na hlasovanie, dúfa, že inšpiruje podobné zákazy v celej krajine.

„Dúfame, že Ealing sa stane precedensom na zastavenie vzrastajúceho obťažovania žien využívajúcich potratové služby. To, čo sa tu udialo, môže spôsobiť dominový efekt pre ďalšie Rady, aby konali podobne,“ uviedla hovorkyňa skupiny Anna Veglio-Whitová.

Avšak, členovia Konzervatívneho zhromaždenia Londýna reagovali, že GCN bola napadnutá, pretože politici „nesúhlasia“ s názormi organizácie, a nie preto, že organizácia konala nezákonne. Rovnako skupina trvá na tom, že nie sú žiadne dôkazy o „obťažovaní.“

Na druhej strane pro-potratová Sister Supporter začala pred klinikou kampaň a video publikované na Youtube ukazuje členov tejto skupiny s megafónmi vykrikujúcich a zastrašujúcich pro-liferov, zatiaľ čo sa skupina modlila a spievala kresťanské piesne.

Člen Konzervatívneho Zhromaždenia Andrew Boff uvádza, že pro-life skupina poskytuje „lásku“ a nie „nenávisť“ a dodáva, že zákaz môže viesť k reštrikciám slobody prejavu a voľby.

Ďalší člen Konzervatívneho zhromaždenia označil podnet na stíhanie pro-liferov za „neznášanlivý“ vysvetľujúc: „Pokus na zákaz protestu sčasti preto, že nesúhlasíme s tými, ktorí protestujú, je fundamentálne zlý.“