3d_ultrasound.jpg

Neporušené potratené bábätká - hrozný objav federálov v sklade dílera s časťami tiel

761
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Dílera s časťami ľudských tiel na čiernom trhu čaká súd. V roku 2013 sa totiž v jeho sklade našli telíčka štyroch nenarodených bábätiek. 28. decembra o tom informovala agentúra Reuters.

Neporušené telíčka bábätiek sa našli počas zásahu federálnej polície v sklade podnikateľa Arthura Rathburna. Spravodajská agentúra uviedla, že mala možnosť preskúmať „spoľahlivé fotografie“ štyroch ľudských plodov, nájdených v sklade. Rathburn je spolu s manželkou obvinený z predávania a prenajímania nakazených mŕtvol.

Podľa Reuters „boli plody, zjavne z druhého trimestra, ponorené v tekutine, ktorá obsahovala tkanivo ľudského mozgu.“

Významný pro-life advokát sa vyjadril, že „pozostatky nenarodených bábätiek naznačujú, že sa zrejme narodili živé počas neodborne vykonaného potratu.“

Prezidentka a zakladateľka Live Action Lila Roseová povedala:

„Telíčka týchto bábätiek sú očividne prakticky neporušené. Ak sa tu ocitli po potrate, je vysoká pravdepodobnosť, že bábätká sa v skutočnosti narodili živé a zabili ich alebo nechali zomrieť až predtým, ako ich mali predať po častiach“. A na vysvetlenie dodáva: „V neskorých štádiach tehotenstva, ako boli aj tieto, to robia preto takto, lebo chemikália, ktorá sa používa na zabitie dieťaťa v maternici ešte pred vyvolaním pôrodu, by mohla poškodiť orgány a znemožniť tak ich použitie na experimenty.“

 

Washington Post v roku 2016 o prípade napísal:

„Podľa dokladov z prípadu Štát Michigan vs. Rathburnovci získavali títo manželia nakazené telá a časti tiel, ktoré im boli darované. Na rozrezávanie niektorých mŕtvol Rathburn očividne používal reťazovú pílu a zatiaľ čo jeho manželka „preberala objednávky od zákazníkov“, jemu prišla poštou „nádoba plná ľudských hláv“.

 

Skutočnosť, že Rathburnovci držali u seba pozostatky štyroch nenarodených detí vyšlo najavo vďaka reportérke Reuters. Reportérka Marsha Blackburnová, R-TN, ktorá predsedala U.S. House Select Investigative Panel on Infant Lives povedala, že tento prípad sa musí „prehodnotiť“.

Nezdá sa, že by Select Panel, ktorý sa sformoval ako odozva na tajné videá, dokazujúce účasť organizácie Planned Parenthood na obchode s časťami tiel bábätiek, bol informovaný o tom, že Rathburnovci držia u seba mŕtve nenarodené deti.

„Prečo trvalo tak dlho, kým sa tieto informácie dostali do rúk reportérke Marshe Blackburnovej, jednej z hlavných vyšetrovateľov Kongresu v prípadoch obchodovania s časťami tiel bábätiek?“, pýta sa Rose a pokračuje: „Prečo sa k nej tento dôkaz dostal až štyri roky po jeho objavení a celý rok po tom, čo uzavrela vyšetrovanie? Zatajovala tento dôkaz Obamova administratíva pre svoje blízke vzťahy s Planned Parenthood a pre ich vlastný podiel na tomto barbarskom obchodovaní?“

 

Rathburn a jeho žena „niekedy získavali nakazené pozostatky od svojich dodávateľov za nižšie ceny kvôli tomu, že koncoví užívatelia ľudských pozostatkov vo všeobecnosti odmietajú nainfikované mŕtvoly pre ich použitie na medicínske účely alebo pre dentálnu prax“, tvrdí prokurátor. „Súčasťou plánu bolo, že Rathburnovci budú poskytovať svojim zákazníkom ľudské pozostatky, pričom im budú klamať, že pozostatky nie sú ničím nainfikované.“

„Ako sa Rathburnovci dostali k týmto plodom, a čo s nimi zamýšľali robiť, nie je celkom jasné. Ich právnici doteraz neodpovedali na žiadosť o komentár a ani v obžalobe, ani v iných zverejnených dokumentoch sa plody nespomínajú“, konštatuje Reuters.