studentka.jpg

Multikulti v praxi: Nemecká škola musela premiestniť vianočnú oslavu kvôli sťažnosti moslimskej študentky

594
Kultúra smrti

Takto vyzerá multikultúrna spoločnosť v praxi. Pôvodní Európania musia posúvať svoje tradície a zvyklosti do úzadia. Istá škola v Nemecku premiestnila svoju každoročnú vianočnú oslavu kvôli sťažnostiam moslimskej študentky. Nepáčili sa jej kresťanské vianočné koledy, ktoré “nie sú zlučiteľné s jej náboženstvom.”

 

Škola v Nemecku musela premiestniť svoju každoročnú vianočnú oslavu po sťažnosti moslimskej študentky. Škola, ktorá sa nachádza v meste Lüneburg, oznámila, že premiestni udalosť na také miesto, ktoré bude “mimo vnímania  tých, ktorí vyznávajú iné náboženstvá”. Informoval portál prisonplanet.com

Rozhodnutie bolo prijaté po tom, čo sa moslimská študentka sťažovala na “spievanie kresťanských vianočných kolied”, pretože neboli “zlučiteľné” s jej náboženstvom.

Mnohí študenti sa však poriadne nahnevali, pričom jeden z nich to komentoval takto: “Robí sa problém z niečoho, čo predtým problém nikdy nebol.”

Moslimská študentka však trvá na svojom a uviedla, že tento krok školy bol správny, pretože musí byť braný ohľad aj na študentov inej viery.

Tento prípad je ďalším príkladom toho ako sa európske kresťanské dedičstvo pomaly vytráca, keďže na kontinent neustále prichádza množstvo imigrantov prevažne z moslimských krajín.

Prehnaná politická korektnosť však nie je typická len pre Nemecko. Vianočný stromček v talianskom meste Bolzano bol nedávno odstránený z mestskej radnice po obave, že môže “ublížiť” a “uraziť” moslimov.

“Rešpektovanie každého náboženstva by sa nemalo zamieňať s odstránením tradičných symbolov, na ktorých je naša spoločnosť založená,” poznamenal miestny politik Allesandro Urzì v reakcii na incident.

Samuel Gdovin