Na Slovensko pricestuje emeritný prefekt Kongregácie pre náuku viery

324
Kultúra života

Bratislava 13. decembra (TK KBS) Na Slovensko pricestuje emeritný prefekt Kongregácie pre náuku viery. Kardinál Gerhard Ludwig Müller príde 6. februára 2018 do Bratislavy, kde vystúpi na medzinárodnej konferencii Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Uskutoční sa pri príležitosti 25. výročia encykliky sv. Jána Pavla II. Veritatis splendor o základných otázkach cirkevnej náuky o mravnosti.

“Tešíme sa, že kardinál Müller prijal pozvanie predsedu KBS Mons. Stanislava Zvolenského. Vystúpi na tradičnej jarnej konferencii biskupskej konferencie, ktoré už majú svoju niekoľkoročnú tradíciu. Tento raz chystáme tému “Aktuálne otázky ľudské mravnosti”. V najbližších dňoch zverejníme ďalšie informácie i prihlasovací formulár,” informuje výkonný sekretár KBS Anton Ziolkovský.

Gerhard Ludwig Müller bol prefektom vatikánskej kongregácie pre náuku viery od 2. júla 2012 do 30. júna 2017. Konferencia sa uskutoční v Aule Benedikta XVI. Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského na Kapitulskej ulici v Bratislave. KBS prinesie viac informácii o podujatí v najbližších dňoch.