Aliancia za rodinu o RTVS: jednostranné správy v prospech LGBT

479
Kultúra smrti

V minulosti sme boli svedkami reportáží, ktoré mali našich občanov presvedčiť, akí sú hlúpi, či plní nenávisti, keď nedoprajú manželstvo párom rovnakého pohlavia. My však stojíme vo veľkej úcte pred ľuďmi, ktorí nemôžu vstúpiť do manželstva. Môžu napĺňať iné cenné povolanie pre spoločnosť. Manželstvo však nie je poukážkou na práva a výhody, ale je výnimočným zväzkom muža a ženy pre rodenie a výchovu detí. Rovnosť, rešpekt a láska podporuje jedinečnosť manželstva. Aká  by to bola rovnosť, ak by všetci mali nárok na poľnohospodárske dotácie, bez ohľadu na to, či sejú alebo nesejú? Aký by to bol rešpekt, ak by sme nerešpektovali právo detí poznať svojho otca a mamu? Bola by to láska, ak by sme priali druhému životný štýl, ktorý mu škodí?

Anton Chromík uviedol: „Vo štvrtok 7.12.2017 o 19:00 hod. sme sa v Správach RTVS  o  zmene zákona o manželstve v Austrálii nedozvedeli pravdu, ale propagandu. Vykúzliť z výsledku 6:4 „fenomenálne“ vyše 80 % víťazstvo dokážu iba redaktori RTVS.  V tejto reportáži zaznela čistá lož v tvrdení: „Jeho schváleniu predchádzal nezáväzný poštový prieskum, v ktorom vyše 80 % oprávnených voličov podporilo homosexuálne sobáše.“ Názor zastávajúci  manželstvo muža a ženy v reportáži nedostal vôbec priestor. Ohlupovanie a klamanie národa nesmie  pokračovať! Preto sme spustili verejnú výzvu riaditeľovi RTVS, aby vykonal príslušné opatrenia  a zabránil šíreniu neprávd a falzifikácii správ.“

Peter Beňa argumentoval: „Ako to bolo naozaj? V nezáväznom poštovom prieskume podporilo zavedenie homosexuálnych manželstiev 61,60 % zúčastnených. Proti ich zavedeniu bolo 38,4 % zo zúčastnených voličov. Celková účasť v poštovom prieskume bola  79,52 % oprávnených voličov. (Austrálčania sú naučení hlasovať, pretože hlasovanie vo voľbách a v referendách je zo zákona povinné, zrejme preto v poštovom prieskume hlasovalo toľko voličov, hoci bolo dobrovoľné.) Ak už chcel redaktor vyjadriť absolútny počet oprávnených voličov, ktorí podporili homosexuálne sobáše, potom mal uviesť, že išlo o  48,83 %  všetkých oprávnených voličov. O ostatných oprávnených voličoch vieme iba to,  že boli proti alebo sa nezúčastnili. Viac si môžete prečítať na stránke www.podpisem.sk.“

Stanislav Gunčaga na záver vyhlásil: „Aliancia za rodinu vyzýva občanov, aby svojim podpisom podporili verejnú výzvu „Pravdu do RTVS“ na stránke https://www.podpisem.sk/pravdu-do-rtvs/ a aby napísali  riaditeľovi RTVS osobitné maily na adresu: press@rtvs.sk a listy so žiadosťou o zmenu: Rozhlas a televízia Slovenska, Mlynská dolina , 845 45 Bratislava.“

 

Verejná výzva Aliancie za rodinu „Pravdu do RTVS“

Vážený pán riaditeľ RTVS,

vykúzliť z výsledku 6:4 „fenomenálne“ vyše 80 % víťazstvo dokážu iba redaktori RTVS. Dovoľte, aby sme Vás požiadali ako novovymenovaného riaditeľa RTVS, aby ste odstránili neduhy, ktoré v RTVS pretrvávajú z minulej doby.  Neobviňujeme Vás za to, ale očakávame zmenu.

V minulosti sme boli svedkami reportáží, ktoré mali našich občanov presvedčiť, akí sú hlúpi, či plní nenávisti, keď nedoprajú manželstvo párom rovnakého pohlavia.  My však stojíme vo veľkej úcte pred ľuďmi, ktorí nemôžu vstúpiť do manželstva. Môžu napĺňať iné cenné povolanie pre spoločnosť.

Manželstvo však nie je poukážkou na práva a výhody, ale je výnimočným zväzkom muža a ženy pre rodenie a výchovu detí. Rovnosť, rešpekt a láska podporuje jedinečnosť manželstva. Aká  by to bola rovnosť, ak by všetci mali nárok na poľnohospodárske dotácie, bez ohľadu na to, či sejú alebo nesejú? Aký by to bol rešpekt, ak by sme nerešpektovali právo detí poznať svojho otca a mamu? Bola by to láska, ak by sme priali druhému životný štýl, ktorý mu škodí?

Vo štvrtok 7.12.2017 o 19:00 hod.sme sa v Správach RTVS  nedozvedeli pravdu, ale propagandu, ktorá je v rozpore s našimi ústavnými hodnotami. (ďalej aj „reportáž“).

 

Lož ako pracovná metóda

V tejto reportáži zaznela čistá lož v tvrdení: „Jeho schváleniu predchádzal nezáväzný poštový prieskum, v ktorom vyše 80 % oprávnených voličov podporilo homosexuálne sobáše.“

V nezáväznom poštovom prieskume podporilo zavedenie homosexuálnych manželstiev 61,60 % zúčastnených. Proti ich zavedeniu bolo 38,4 % zo zúčastnených voličov. Celková účasť v poštovom prieskume bola  79,52 % oprávnených voličov. (Austrálčania sú naučení hlasovať, pretože hlasovanie vo voľbách a v referendách je zo zákona povinné, zrejme preto v poštovom prieskume hlasovalo toľko voličov, hoci bolo dobrovoľné.)

Ak už chcel redaktor vyjadriť absolútny počet oprávnených voličov, ktorí podporili homosexuálne sobáše, potom mal uviesť, že išlo o  48,83 %  všetkých oprávnených voličov. O ostatných oprávnených voličoch vieme iba to,  že boli proti alebo sa nezúčastnili.

 

Nevyváženosť a propaganda

V reportáži dostal priestor iba názor v prospech homosexuálneho manželstva. Obrazy ukazovali iba zástupcov, ktorí boli za zavedenie homosexuálneho manželstva. Kde je druhá strana? To má byť ten  rešpekt k rozmanitosti? Dozvedeli sme sa, že proti bolo 5 poslancov (v skutočnosti však boli štyria), ale nedozvedeli sme sa napríklad, že bývalý premiér Tony Abbott, ako aj ďalší  sa hlasovania nezúčastnili po tom, čo argumentovali proti zneniu  zákona.

 

Rešpekt, láska a rovnosť, ale nie pre tých, ktorí sú proti

O čom mohla byť reportáž. Láska a rovnosť sa asi nevzťahujú na tých, ktorí sú proti. Tí čelia nenávisti. Jedna z troch matiek vystupujúcich v kampani proti homomanželstvám Pansy Lai dostala priamo vyhrážky, že bude zastrelená. Gay lobby začala petíciu za odobratie jej lekárskej licencie. Nedozvedeli sme sa o útokoch „lásky, rešpektu, diverzity“ na Austrálsku kresťanskú lobby (ACL), ktorá viedla kampaň proti homosexuálnym manželstvám.

V decembri 2016 bolo vedľa budovy ACL zapálené auto obsahujúce štyri 9 kg fľaše na propán. Požiar spôsobil 100,000 $ škody na kanceláriách ACL.  Obžalovaný Jayden Duong „nemiloval“ ACL a tvrdil, že by bol “šťastný, ak by ju zničil”. Bol to bývalý súťažiaci v Mr. Gay Asian Pacific. Pred činom vyhľadával na internete témy “austrálska kresťanská lobby”, “krajiny s manželstvom rovnakého pohlavia” a “bomby pod tlakom”. Počas kampane súvisiacej s poštovým prieskumom austrálskeho zákona o manželských právach ACL dostala hrozby a podozrivé balíčky, čo si vyžiadalo evakuáciu 30 zamestnancov v poštovom centre v Canberry. Kancelárie ACL boli  obhádzané vajíčkami.

 

Zákon o rešpekte?

Hovorca Koalície pre manželstvo Lyle Sheldon uviedol:  „Austrálskemu ľudu bolo prisľúbené, že ich sloboda prejavu, sloboda náboženského vyznania a rodičovské práva  budú chránené v právnych predpisoch o manželstve rovnakého pohlavia, čo sa nestalo. Vieme, že v Austrálii existuje chuť potrestať tých, ktorí nesúhlasia s novou definíciou manželstva. Videli sme to pred začatím kampane, keď bol arcibiskup Julian Porteous ťahaný pred antidiskriminačný súd pre kázeň svojim veriacim…“

 

Výzva

Vážený pán riaditeľ,

potom, ako bola prijatá novela Ústavy SR o manželstve muža a ženy by sme očakávali, že hodnotové ústavné nastavenie nášho štátu budú zastávať všetky verejnoprávne ustanovizne vrátane RTVS, ktorej prispievame pravidelnými poplatkami. Hlavne teraz, keď ako vymierajúci národ zúfalo potrebujeme deti. Deje sa však pravý opak. Nielenže tu neexistuje kultúra manželstva, ale RTVS cielene buduje protimanželskú kultúru. Pán riaditeľ, zastavte to!

 

Výsledky austrálskeho poštového prieskumu
Malo by byť právo zmenené tak, aby dovoľovalo párom rovnakého pohlavia manželstvo?
  Hlasy  %
 Áno 7,817,247 61.60%
 Nie 4,873,987 38.40%
Platné hlasy 12,691,234 99.71%
Neplatné alebo prázdne hlasy 36,686 0.29%
Celkový počet hlasov 12,727,920 100.00%
Celkový počet registrovaných voličov/účasť v % 16,006,180 79.52%
 

 

Táto petícia sa riadi Zákonom č. 85/1990 Zb. o petičnom práve.
Povinné údaje (meno, priezvisko, adresa pobytu a email) musia byť vyplnené úplne a pravdivo, inak sa na ne neprihliada.

Verejnú výzvu a petíciu zostavil:
JUDr. Mgr. Anton Chromík, PhD.

predseda