Ria_Cooper_3_(1)_810_500_55_s_c1.jpg

Muž absolvujúci tretiu zmenu pohlavia: "Dúfam, že budem konečne šťastná"

680
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Brad "Ria" Cooper, ktorý bol vo svojich 15 rokoch najmladším britským pacientom podstúpivším zmenu pohlavia, oznámil, že absolvuje svoj tretí "prechod", aby sa stal znova ženou. 

Krátko po svojich 18. narodeninách sa Cooper "vrátil" k svojmu biologickému pohlaviu a žil ako "homosexuálny muž". 

Ako informuje denník Mirror: "Po piatich rokoch v koži Rii je ale viac než isté, že to nie je v skutočnosti ona - a pokúša sa znova stať ženou, aby mala budúcnosť, o akej vždy snívala."

Keď som sa stala znova mužom "bola som ešte viacej nešťastná," povedal Cooper. "Teraz budem sama sebou - a dúfam, že budem konečne šťastná."

Cooper v britskej show This Morning povedal, že jeho život šiel z kopca po tom, čo bol zverejnený dokumentárny film o jeho "prechode", keď mal 18 rokov. 

"Bola som veľmi deprimovaná a mala som problém nájsť si prácu - nikto ma nechcel zamestnať," povedal. "Môj dokument vyšiel keď som mala 18 a odvtedy mi zničil život."

"Nikdy som sa nechcela zmeniť späť na muža. Mala som 18, prechádzala som zlým obdobím," povedal. "Bola som vo veľmi zlom vzťahu."

Moderátori Eamonn Holmes a Ruth Langsfordová sa rozplývali nad "cestou" Coopera a uvažovali, ako môže byť spoločnosť viac "osvietená".

Ako malé dieťa som "proste vedela, že chcem byť dievča", povedal Cooper.

Langsfordová naznačila, že mladý Cooper príliš netúžil sa stať dievčaťom, ale skôr "mal pocit, že sa nachádza v nesprávnom tele"

"Ide o veľmi problémového jedinca a každý nezaujatý človek to bude vnímať tak, že zmena pohlavia nevyrieši to, čo poznáme ako komorbidné psychologické a emočné poruchy," uviedol Walt Heyer, zakladateľ SexChangeRegret.com, pre LifeSiteNews. "Je mi ho ľúto."

Heyer, ktorý žil ako transgender "žena" a potom si osvojil svoje biologické pohlavie, povedal, že mnohí pohlavne-zmätení ľudia trpia psychickými poruchami, ako je disociatívna porucha identity alebo telesná dysmorfická porucha.

"Často sa deje, že neuvážene podávame ľuďom hormóny ako terapiu a následne ich tlačíme do chirurgického zákroku bez toho, aby sme sa zaoberali ... komorbidnými poruchami, ktoré spôsobujú túžbu zmeniť pohlavie," povedal. "Je to tragédia."

V rozhovore Cooper ďalej zdôraznil, že britská vláda neplatí za jeho nedávne a budúce operácie. Zdá sa však, že britské ministerstvo zdravotníctva zaplatilo za prvý Cooperov "prechod". 

"Pred troma týždňami mi spravili prsia a v decembri mám operáciu a potom ďalšiu v budúcom roku," uviedol. "Niekto iný mi zaplatil, aby som si spravila prsia."

Počas svojho prvého "prechodu" bral Cooper hormonálne blokátory na zastavenie puberty, "pichal si hormonálne injekcie, aby mu pomohli sformovať prsia a obmedzili rast chlpov, no neabsolvoval kompletnú operáciu na zmenu pohlavia," uvádza denník The Sun. 

The Mirror informoval, že Cooper "zaplatil 5000 libier, aby získal svoje vysnívané 34EE prsia".

Vo vysvetlení k Youtube dokumentu o Cooperovi sa píše, že pred svojím prvým prechodom Cooper "bojoval proti systému, aby získal operáciu na zmenu pohlavia v rámci NHS" (britské ministerstvo zdravotníctva, pozn. prekladateľa). 

Cooper povedal, že jeho snom je otvoriť si salón, ktorý bude slúžiť mladým ľudom snažiacim sa o zmenu pohlavia a bude "pre nich robiť premeny"