DÔLEŽITÉ! Bráňte našu Ústavu. Rozhoduje sa!

526
Kultúra smrti

Milí priatelia,

kto používa pre dosiahnutie svojho cieľa hlboký predklon riskuje, že dostane kopanec do najnápadnejšej časti tela. Slovenská republika mala enormný záujem na tom, aby sa Bratislava stala sídlom Európskej liekovej agentúry. Radšej sme to nekomentovali, aby sme neboli obvinení, že kvôli nám sme prišli o tú „slávu“. Do veci sa vložili zamestnanci tejto agentúry z radov LGBTI, pre ktoré sú krajiny východnej Európy vrátane Bratislavy nepríjemné. Ich obavy môžeme pochopiť, pretože je to naša LGBTI lobby, ktorá robí z vlastnej krajiny strašiaka kvôli hodnotám rodiny a manželstva. My na Slovensku si prajeme, aby sa nikdy neubližovalo osobám s iným cítením a nikto nezasahuje do ich súkromného života. Títo ľudia si zaslúžia našu úctu a prístup s láskou.  Nedá sa však pochopiť, že v EÚ je prekážkou, ak  zastávame tisícročné hodnoty, na ktorých bola doposiaľ postavená naša civilizácia. EÚ bola postavená na jednote v rozmanitosti. Takéto rozhodnutia dokazujú, že západ EÚ stále vníma východnú Európu ako menejcennú a jej hodnoty rodiny ako smiešne. Narastá tým rozdelenie a brázda, nie kvôli východu, ale kvôli rozhodnutiam západu.

Mrzí ma skôr ten hlboký predklon, pri ktorom sme schopní znevážiť pre biznis a márnu slávu to najcennejšie, čo v našej Ústave máme. Asi by sme boli schopní  „predať“ aj vlastného otca a mamu a volať ich rodič jedna a dva. Ako inak si mám vysvetliť to, že minister zdravotníctva SR uvedie v Bruseli: "Ak už máte partnera, nezávisí na tom akého pohlavia, ak prídete na Slovensko, máte úplne rovnaké práva ako heterosexuálne manželstvá." Prestrelil a neodvolal. Môžeme sa tešiť aspoň tomu, že pani  Zuzana Eliášová, hovorkyňa ministerstva zdravotníctva toto vyjadrenie ministra korigovala aspoň na zákonnú úroveň: "Nikomu nebudú upierané ani pridávanie práva, navyše oproti ostatným všetko bude v súlade s platnou legislatívou Slovenskej republiky." S tým súhlasím.

Nebezpečné vyjadrenie hlavne pre deti však mal Peter Bubla, hovorca ministerstva spravodlivosti: "Práva, ktoré majú LGBTI rodičia vo vzťahu k svojim osvojeným deťom, ktoré získali ešte pred príchodom na Slovensko, môže uznať náš súd."

Toto vyjadrenie nekorigoval nikto!  Láska nedáva zlé veci, tomu, kto si ich želá. Vyzerá to tak, že práva detí na otca a mamu už nie sú vnímané pod výhradou verejného poriadku. Výhrada verejného poriadku znamená zásady, na ktorých musí naše právo trvať. Existuje v našom práve niečo dôležitejšie ako trvať na tom, aby sa s deťmi neobchodovalo, aby sa deti nekupovali cez vynosenie chudobnou matkou v treťom svete? Aj to totiž môže priniesť uznanie adopcií zo zahraničia. Viac ako hračky, mobil či tablet dieťa potrebuje  lásku otca a mamy a vidieť lásku medzi otcom a mamou. Nemôžeme deťom klamať. Nemôže mať dvoch otcov, aj keby to povedali všetky súdy sveta. Ostane v nich diera po chýbajúcom rodičovi a túžba po pravde. Aká je to rovnosť pre deti? Aký je to rešpekt k deťom?

Čo ten „hlboký predklon“ ešte spôsobil? Nedávno sme iniciovali petíciu Bráňte našu Ústavu! Dozvedeli sme sa, že pred Súdnym dvorom Európskej únie prebieha prípad Coman et al, v ktorom sa rozhoduje či  definícia pojmu „manžel“ a  „členovia rodiny“ v smernici  EP a Rady 2004/38/EC o práve občanov Únie a ich rodinných príslušníkov voľne sa pohybovať a zdržiavať sa v rámci územia členských štátov  zahŕňa aj „manželov“ rovnakého pohlavia. Ak súd rozhodne že zahŕňa aj páry rovnakého pohlavia, potom táto interpretácia bude záväzná pre všetky členské štáty EÚ. V praxi to znamená, že štáty budú nútené uznať „manželstvo“ osôb rovnakého pohlavia  uzatvorené v cudzine, hoci je to v rozpore s ich domácim a ústavným právnym poriadkom. Mali sme na to iba jeden deň. Výsledok: za deň 7.500 podpisov. Rýchlo sme ju odovzdali. Dnes má viac ako 10.000 podpisov, aj keď už podpisy nezbierame. Ďakujeme Vám všetkým, ktorí ju podpísali. Vyzvali sme predsedu vlády SR, pani ministerku spravodlivosti Žitňanskú, aby sa na súde bránili našu Ústavu a pripojili sa k iným krajinám, ktoré majú ústavnú ochranu manželstva.

Právni zástupcovia Rumunska, Maďarska, Poľska a Lotyšska tento týždeň v utorok na luxeburskom súde uviedli, že nechcú, aby sa termín “manžel/manželka” týkal aj zväzkov osôb rovnakého pohlavia.  Kde bolo Slovensko? Kde boli naši predstavitelia? V správe Euroactiv sa naša intervencia nespomína. Hanbiť sa za manželstvo muža a ženy, znamená hanbiť sa za manželstvo rodičov, z ktorých  som sa narodil. Znamená to hanbiť sa za to, že pochádzam z muža a ženy, zo svojich rodičov, starých rodičov, prastarých rodičov. Slovenskej republike preto právom patrí kopanec do zadnej časti tela  pri Európskej liekovej agentúre. Kto si neváži sám seba, nemôže čakať, že si ho bude vážiť niekto druhý.

Budeme Vás informovať, ako tento súd dopadol hneď ako to budeme vedieť.

Anton Chromík

Predseda

Aliancia za rodinu

Zdroj:

(03.11.2017; Televízna stanica STV 1; Správy RTVS; 19:00; por. 7/27; Zuzana Kovačič Hanzelová / Viliam Stankay)

 

Vzali sa v Bruseli, chcú sa usadiť v Rumunsku. Rozhodne Súdny dvor EÚ