Angela.jpg

Merkelová: Umožnime africkým imigrantom prísť legálne do Európy

336
Neutral

Prednedávnom sa v Afrike konal summit, na ktorý boli pozvaní aj predstavitelia krajín Európskej únie. Riešila sa na ňom hlavne migračná kríza, pašovanie ľudí a otrokárstvo v Líbyi. Nemecká kancelárka Angela Merkelová navrhla, aby sa africkí imigranti mohli dostať do Európy legálne, čím by nemuseli podstupovať náročnú a nebezpečnú cestu.

 

Kontroverzná kancelárka Angela Merkelová na summite v Afrike zdôraznila dôležitosť ukončenia pašovania ľudí a otroctva. Zároveň navrhla, aby bola vytvorená právna a legálna cesta pre Afričanov, ktorí chcú prísť do Európy. Informoval portál The News

Na summite EÚ – Afrika v Abidjane sa Merkelová snažila ukázať, že Nemecko môže prijať opatrenia v oblasti zahraničnej politiky aj napriek tomu, že dva mesiace po voľbách ešte stále nie je zostavená nová vláda.

Prílev viac ako milióna prisťahovalcov do Nemecka, ktorý ku ktorému došlo od polovice roka 2015, je do značnej mieri pripisovaný ako dôvod  nárastu a úspechu vo voľbách antiimigračnej strany alternatíva pre Nemecko (AfD).

Merkelová si však aj po volebnom fiasku pokračuje v svojej agende a imigrantov víta s otvorenou náručou. Jej politika otvorených hraníc zrejme bola aj dôvodom prečo sa skončili neúspešne rokovania s viacerými stranami o zostavení novej vlády. Merkelová však zrejme bude nakoniec opäť vládnuť so stranou SPD.

Samuel Gdovin