Royal_Family_and_Prince_George.jpg

Výzva lídra Anglikánskej cirkvi: "Modlite sa, aby bol princ George gay"

698
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Vedúci člen Anglikánskej cirkvi vyzval britských kresťanov k modlitbe za to, aby sa štvorročný princ George stal homosexuálom.

Samotný reverend Kelvin Holdsworth zverejnil na svojom blogu výzvu k modlitbe dúfajúc, že ak sa princ George stane homosexuálom, potom Anglikánska cirkev bude môcť oficiálne uznať homosexuálne "manželstvá".

Dekan katedrály sv. Márie v Glasgowe navrhuje "Ako zmeniť Anglikánsku cirkev" - prihovoriť sa "za to, aby Pán požehnal princa Georga, keď vyrastie, láskou dobrého, mladého gentlemana." 

Holdsworth dokonca obhajuje, aby sa ľudia otvorene modlili "na verejnosti, ak sa odvážia", aby princa Georga priťahovalo rovnaké pohlavie. 

"Kráľovská svadba by mohla veci vyriešiť pozoruhodne jednoducho, aj keď by sme na ňu mohli čakať 25 rokov," dúfa Holdsworth. "Kto vie, či by to mohlo byť skôr, než sa to podarí inými prostriedkami?"

"Modlitba ako mechanizmus želania smerom k princovi Georgeovi je nerozumná a deštruktívna vec," povedal pre BBC bývalý kráľovský kaplán Rev. Gavin Ashenden. "Nemyslí na najvyššie záujmy princa, ale využíva ho ako rodovo-politický futbal, aby potešil 1,7% obyvateľstva."

"Obzvlášť divná a nevhodná je skutočnosť, že je zrazu v poriadku modliť sa za to, aby bol niekto gay, ale úplne neprijateľné je modliť sa, aby bol niekto od toho oslobodený a aby bola jeho sexualita v súlade s jeho biológiou," dodal Rev. Ashenden. "Zdá sa to nielen protirečivé, ale aj pokrytecké."

Ashenden tiež poukázal na to, že takáto "modlitba" by "zablokovala a podkopala ústavnú a osobnú úlohu" (princa Georga) a bola v rozpore s jeho vyjadreným cieľom pokračovať v kráľovskej línii. 

Biskup mesta Glasgow a regiónu Galloway, Rev. Dr. Gregor Duncan, odmietol názory Holdswortha. "Ide o jeho osobné názory," poznamenal biskup. "Nepredstavujú oficiálny pohľad Škótskej episkopálnej cirkvi a nesúhlasím s nimi. O tejto záležitosti budem diskutovať s dekanom Holdsworthom."

Princ George je tretí v kráľovskej línii. Ak usadne na trón, bude tiež hlavou Anglikánskej cirkvi.