nintchdbpict000366421740.jpg

Británia: perzekúcia učiteľa za pochvalu dievčatám. Jedno sa totiž cítilo byť chlapcom.

342
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Joshua Sutcliffe je oxfordský učiteľ, ktorého vyšetrovali za to, že neúmyselne oslovil žiaka pod „nesprávnym rodom“.

Transgender žiačku, ktorá sa identifikuje ako chlapec, nazval tento učiteľ počas vyučovania „dievčaťom“. Čo sa však naozaj stalo a čo presne tento učiteľ povedal?

27-ročný Joshua Sutcliffe vyučoval matematiku na strednej škole v Oxforde. Šesť týžňov po tom, ako potvrdil, že omylom nazval transgender žiačku, ktorá sa identifikuje ako chlapec, „dievčaťom“, ho však prepustili. 

Sutcliffe povedal, že keď zbadal, ako žiačky usilovne pracujú, pochválil ich „Výborne, dievčatá“. Vzápätí ho dotyčná transgender žiačka upozornila na omyl, a on sa zaň ospravedlnil.

Joshua Sutcliffe, ktorý je kresťanom, dodal, že pracovníkovi, ktorý viedol vyšetrovanie vysvetlil, že je presvedčený, že nie je nič zlé na tom, keď osobu ženského pohlavia osloví ako dievča, pod ženským rodom – tento výraz však nepoužíval, nakoľko je profesionál. Tak či onak však berie ako porušovanie svojich ľudských práv, keď ho nútia používať zámená „on“ alebo „jeho“ vtedy, keď sa očividne jedná o žiačku, o osobu ženského rodu. 

Generálna riaditeľka Christian Legal Centre Andrea Williamsová, ktorej organizácia pomáha Sutcliffovi v tomto prípade, uviedla: „Ide o jeden z veľkého množstva prípadov s ktorými sa stretávame, a v ktorých sa učitelia ocitnú v situácii, že ich niekto núti mlčať alebo ich trestá, keď odmietnu držať krok s prebiehajúcim transgender šialenstvom.“

A čo hovorí o prípade učiteľ Joshua Sutcliffe? Pre Mail On Sunday povedal:

„Bol som absolútne šokovaný, keď mi riaditeľ povedal, že ma vyšetrujú. Nevedel som čo sa deje. Bolo to čosi surrealistické, priam kafkovské (absurdné). Vysvetlil som, že išlo iba o náhodu, za ktorú som sa ospravedlnil, no riaditeľ aj napriek tomu trval na vyšetrovaní. Vždy som sa snažil žiaka rešpektovať a udržiavať si profesionálny prístup, ako aj vlastnú integritu, je však zjavné, že škola sa ma usiluje prinútiť k tomu, aby som sa držal jej liberálnej, ľavicovej agendy.“

Vedenie školy sa vyjadrilo, že nemôže nič komentovať, keďže disciplinárne konanie ešte stále prebieha.

 

Pozn. editora: koľko času dávate Slovensku, kým aj sem príde transgender šialenstvo? Napíšte nám do komentov.