Geert-Wilders.jpg

Geert Wilders: Východná Európa bojuje za svoju identitu, Západ sa pred Islamom vzdal.

283
Kultúra života

Líder euroskeptickej Strany za slobodu Geert Wilders, ktorý je známy bojovník proti Islamu a migračnej politike Európskej únie, vyzdvihol postoje Českej republiky, Slovenska či Maďarska.

 

Wilders v úvode svojho blogu informuje, že v decembri sa chystá do Prahy, kde sa stretne s českými vlastencami. Wilders vyzdvihol to, že v roku 2011 pri výročí stého narodenia Ronalda Reagana pomenovali v Prahe jednú z hlavných ulíc jeho menom.

”V mojom domovskom Haagu sa niečo také pred šiestimi rokmi nepodarilo, pretože sa proti tomu postavili zástupcovia všetkých ľavicových strán. Nakoniec sa všetko skončilo desivým kompromisom a vznikla cyklotrasa pomenovaná po Reaganovi a Gorbačovovi.“

Práve v tomto vidí Wilders rozdielnosť medzi západnou a východnou Európou a v postojoch jednotlivých štátov smerom k islamu.

”Táto anekdota naznačuje rozdiel medzi východom a západom v Európe. Môžeme vidieť rozdiel v postoji ich vládnucich elít voči islamu, novému totalitarizmu, ktorý dnes ohrozuje Európu. Na východe vzdorujú politickí predstavitelia islamu; na Západe sa vzdávajú,” vyhlásil.

Známy euroskeptik následne pripomína, ako dopadli niektoré štvrte v Bruseli, Haagu, Paríži či Birminghamu, tvrdí že v nich vládne Islam a vyzerá to tam ako na Blízkom východe.

Vo svojom blogu spomenul aj maďarského premiéra Viktora Orbána, slovenského premiéra Roberta Fica či českého prezidenta Miloša Zemana.

„Maďarský premiér Viktor Orbán sa tvrdo postavil proti povinnému prerozdeľovaniu migrantov, čo podľa jeho názoru zmenilo podobu jeho krajiny. Český prezident Miloš Zeman je otvoreným odporcom imigrácie a islamizácie Českej republiky. Slovenský premiér Robert Fico povedal, že “islam nemá miesto na Slovensku” a varuje, že “migranti zmenia charakter našej krajiny”. Poľská premiérka Beata Szydło tvrdo obhajuje odmietnutia Poľska prijať migračné kvóty EÚ,” priblížil Wilders.

V závere píše, že v západnej Európe by sa mali ľudia poučiť zo skúsenosti východnej Európy, kde ľudia pred 30 rokmi vyšli do ulíc aby si vybojovali slobodu. Taktiež vyzval, aby sa ľudia zúčastnili 20. januára protestu v Rotterdame, a dali najavo že nechcú byť ”kolonizovaní islamom”

”Mali by sme dnes dať jasne najavo, že sa už nechceme zúčastňovať na šialenstve lídrov, ktorí predávajú svoju krajinu inštitúciám EÚ v Bruseli, a šialenosti elít EÚ, ktorí predávajú náš kontinent masovému prisťahovalectvu a Islamu. A práve preto bude budúci rok 20. januára Strana za slobodu protestovať v uliciach Rotterdamu. Potrebujeme ukázať že európske ulice sú našimi ulicami, že chceme ostať kým sme a nechceme byť kolonizovaní Islamom. Európa patrí nám!”

Celý blog si môžete prečítať TU.

Samuel Poništ