33584.jpg

K maďarskej “národnej ankete o Sorosovom migračnom pláne” sa vyjadril sám Soros

252
Kultúra smrti

Národná anketa o migračnom pláne Georgea Sorosa, ktorú maďarská vláda začala rozosielať občanom Maďarska 9. októbra, je plná zavádzaní a zrejmých klamstiev. Podľa maďarskej komerčnej televízie ATV to uviedol sám americký finančník maďarského pôvodu vo vyhlásení zverejnenom v pondelok hovorcom Nadácie otvorenej spoločnosti (OSF) Csaba Csontos.

 

V ankete, ktorej odpovede by mali občania vrátiť do 24. novembra, sa maďarská vláda občanov pýta, či súhlasia:
— aby v zmysle Sorosovho plánu prijala Európska únia na svoje územie, a teda aj do Maďarska, ročne celkom jeden milión prisťahovalcov;
— aby boli zbúrané hraničné zábrany a otvorené hranice;
— aby prisťahovalcov zo západnej Európy rozdelili na základe kvót do ostatných, teda aj východoeurópskych krajín;
— aby prisťahovalcom bola platená podpora;
— aby prisťahovalci boli trestaní za trestné činy miernejšie;
— aby jazyk a kultúra európskych krajín boli v záujme zrýchlenia integrácie prisťahovalcov potlačené do úzadia;
— aby krajiny, ktoré odmietajú prisťahovalectvo, boli tvrdo postihované.

V dokumente Soros k štyrom prvým otázkam spresnil svoje vyhlásenia a vyvrátil závery, ktoré z nich maďarský kabinet vyvodil. Poprel, že by riadil proces zákonodarstva EÚ, a zdôraznil, že rozhodnutia týkajúce sa prisťahovalcov a migrantov prijímajú členské krajiny Únie a jej inštitúcie, ktorých súčasťou je aj Maďarsko.

V prípade posledných troch otázok uviedol, že sa zakladajú na klamstve, a že on nikdy nič také nevyhlásil.

Soros v rozhovore pre pondelňajšie vydanie britského ekonomického denníka The Financial Times podľa Csontosa uviedol, že doposiaľ odmietal komentovať útoky premiéra Viktora Orbána. Teraz sa však už domnieva, že sa musí ozvať, pretože maďarská vláda sa mu začala vyhrážať tajnými službami a má obavy o bezpečnosť pracovníkov občianskych organizácií, ktoré sú podporované jeho nadáciou OSF.

“Je tragédiou Maďarska, že jeho vláda sa snaží zachovať svoju moc vzbudzovaním nenávisti a zavádzaním obyvateľstva,” citoval Sorosa pre spravodajský server 168óra.hu hovorca OSF.

Americký finančník George Soros doposiaľ útočil na maďarskú vládu a Maďarsko cez ním financované organizácie, Európsky parlament, prostredníctvom bruselských spojencov a svojich nadácií; teraz však vstúpil do tohto boja už aj osobne. Vyhlásil to v pondelok v Budapešti predseda parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz Gergely Gulyás.

Podľa agentúry MTI politik Fideszu tak reagoval na pondelňajšie vyhlásenie finančníka, že národná anketa o Sorosovom migračnom pláne, ktorú maďarská vláda začala rozosielať občanom Maďarska 9. októbra, je plná zavádzaní a zrejmých klamstiev.

Gulyás povedal, že Soros popiera existenciu svojho migračného plánu, v ktorom miliardár dáva konkrétne návrhy na usídlenie prisťahovalcov a na legalizáciu migrácie.

Predseda frakcie Fideszu vyjadril presvedčenie, že za rozhodnutiami Európskeho parlamentu o povinných neobmedzených migračných kvótach, o urýchlení zjednotenia rodín migrantov, ako aj o sankciách voči “neposlušným” krajinám stojí Soros.