google.jpg

Keď sa cap stane záhradníkom: Google bude v spolupráci so Sorosovou mimovládkou kontrolovať pravdivosť správ

231
Kultúra smrti

Internetová spoločnosť Google sa rozhodla, že bude kontrolovať správy, ktoré sa objavujú v jej vyhľadávači a prípadne “Fake News” budú odsúvané do úzadia. Na pomoc si okrem iných prizvali aj mimovládnu organizáciu, ktorú financuje kontroverzný miliardár George Soros.

 

Spoločnosť Google spolupracuje s organizáciou, ktorú v značnej miere financuje miliardár George Soros. Bude sa tak spolupodieľať na kontrolovaní “spravodajských faktov”, čo by mohlo ovplyvniť výsledky vyhľadávania určitých spravodajských agentúr. Informoval portál Axisoflogic.com s odvolaním sa na RT America

Erica Andersonová, manažérka partnerstiev v spoločnosti Google News Lab, vo štvrtok oznámila, že spoločnosť bude spolupracovať s medzinárodnou sieťou pre overovanie faktov (IFCN) pri Poynter Institute kvôli kontrole správ, ktoré sa objavia vo vyhľadávači.

“S toľkými informáciami, ktoré sú k dispozícii nepretržite a naprieč zariadeniami, je čoraz dôležitejšie na prvý pohľad pochopiť, čo je pravdivé a čo je falošné,” uviedla Andersonová vo vyhlásení.

Povedala, že spoločnosť Google bude spolupracovať s IFCN tromi spôsobmi: zvýši počet kontrolných pracovníkov tým, že usporiada “celosvetové workshopy na kontrolovanie faktov” a ponúkne štipendiá pre nové organizácie na kontrolu faktov; rozšíri kódex zásad IFCN na nové regióny; a poskytne nástroje na kontrolu faktov komunite IFCN bezplatne.

Poynterský inštitút pre mediálne štúdiá je otvorene financovaný z Nadácie  Open Society Foundation Georga Sorosa, miliardára, ktorý podporil bývalú ministerku zahraničných vecí Hillary Clintonovú počas prezidentských volieb v roku 2016.

Soros bol nedávno kritizovaný za to, že do svojej mimovládky “Nadácia otvorenej spoločnosti “presunul takmer 18 miliárd dolárov. Charita bola obvinená z podnecovania takzvaných “farebných revolúcií” na inštaláciu vlád, ktoré sú priateľské k USA.

Maďarský premiér Viktor Orban tiež obvinil Sorosa, že použil svoje peniaze na financovanie liberálnych mimovládnych organizácií, ktoré ovplyvňujú Európsku úniu pri prijímaní žiadateľov o azyl s cieľom vytvoriť “novú, zmiešanú, moslimizovanú Európu”.

Samuel Gdovin