3.jpg

Kňaz exorcizoval hotelovú izbu strelca z Las Vegas so svätenou vodou; pocítil prítomnosť zla

788
Milko Kostovič
AltKAT

Streľba v Las Vegas z 1. októbra 2017 bola tou najvražednejšou v modernej americkej histórii. Zomrelo pri nej 58 ľudí a viac než 500 bolo zranených. 

O dva týždne neskôr dorazil o. Clete Kiley z Chicaga do Las Vegas so skupinou určenou na pomoc a upokojenie traumatizovaného personálu hotela Mandalay Bay, kde zabijak začal strieľať von do davu na koncerte. 

Práve dokončil hlavnú modlitbu s niekoľkými stovkami členov hotelového personálu, keď k nemu pristúpila hotelová manažérka. Manažérka hotela objasnila, že strelcova miestnosť bola práve vrátená do správy hotela od FBI a ona od kňaza chcela, aby na tomto mieste vykonal požehnanie. 

Akonáhle vkročil do chodby 32. poschodia, kde sa izba nachádzala, povedal, že okamžite zacítil temnú duchovnú prítomnosť. 

"Cítil som, ako by som bol tlačený späť, ako "nechoď sem", povedal pre Newsweek. Napriek tomu pokračoval: "Vo vnútri samého seba som sa rozhodol - "Ó, nie, veru musíš ísť." A tak sa začal modliť modlitbu k sv. Michalovi. 

"Keď som vstúpil do miestnosti, skutočne som pocítil reálne hlboké ticho," neskôr vysvetľoval. "Okamžite som si všimol rozbité okná zakryté zvonku. Bolo veľmi silné vidieť škody v izbe." 

V miestnosti cítil prítomnosť zla, preto použil palmovú ratolesť, aby rozptýlil svätenú vodu pri modlitbe k Duchu svätému. 

Hneď na to pocítil pohodlie a úľavu. Keď sa vrátil dole, zamestnanci hotela boli taktiež spokojnejší vediac, že katolícky kňaz požehnal miestnosť. 

"Mohli ste vidieť, že sa ľudia rozchádzajú s pocitom: "Vďakabohu, je to dobré," povedal. "Naozaj som videl túto celú záležitosť ako súčasť procesu liečenia. Malá časť liečebného procesu."